Eenvoudig te installeren drukknoppen en signaal-leds

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Eenvoudig te installeren drukknoppen en signaal-leds

Met Sirius Act presenteert Siemens een geheel nieuw ontwikkeld systeem van bedienings- en signaleringsmateriaal. Het modulaire systeem onderscheidt zich door zijn robuuste uitvoering in beschermingsklasse IP69K, een hoogwaardig design en grote gebruiksvriendelijkheid. Gebruikers kunnen kiezen uit een breed spectrum van druk- en noodstopknoppen, keuze- en sleutelschakelaars, alsmede akoestische en optische signaalgevers. Het in metaal of kunststof uitgevoerde portfolio kan flexibel worden gecombineerd met verschillende contactelementen en led-modules. Met een online configurator kunnen specifieke uitvoeringen drukknoppen of drukknop-kasten overzichtelijk en eenduidig worden geconfigureerd.

De aansluiting van de componenten op de besturing verloopt via AS-interface, IO-link of standaard bekabeling. De drukknoppen en signaal-leds kunnen dankzij de beveiliging tegen verdraaiing en innovatief opklik-montageconcept, eenvoudig, snel en foutloos worden geïnstalleerd. Ook is het maken van een montagegat met centreeruitsparing niet nodig, slechts een ‘rond gat’ volstaat.

Sirius Act is modulair opgebouwd, zodat de gebruiker al naar gelang hij nodig heeft kan kiezen uit vier designlijnen, uitgevoerd in kunststof of metaal, in 22mm of 30mm-uitvoering. Aan de voorzijde worden de houders uitgerust met verschillende actuatoren en indicatoren. Aan de achterzijde hebben de houders montageslots voor contactelementen en led-modules. Hier kunnen tot drie modules naast elkaar en telkens twee contactmodules achter elkaar worden gemonteerd. De modules zijn leverbaar met schroef-, veerklem- of soldeeraansluiting. Verder biedt Siemens compacte apparaten aan, waarbij de elektrische module permanent in de houder is bevestigd. Dankzij de hoge beveiligingsklasse IP69K is Sirius Act ongevoelig voor stof, olie, logen en extreme omgevingsinvloeden. De apparatuur kan zelfs met hogedrukstralen onder hoge temperaturen veilig worden gereinigd. Door de lange mechanische levensduur en de certificering voor explosiegevaarlijke omgevingen is Sirius Act voor elke toepassing inzetbaar.

Siemens biedt een online configurator aan voor een snelle en comfortabele samenstelling en bestelling van de componenten. Met de functie Drag & Drop in de configurator kunnen losse componenten, drukknopkasten en tekstlabels individueel en klantspecifiek worden samengesteld. Via een uniek gegenereerd CIN-nummer (Configuration Identification Number) kunnen klanten hun configuratie op elk moment nabestellen, zonder hun gegevens opnieuw te moeten invoeren. Met de online configurator is het bovendien mogelijk om alle benodigde documenten te downloaden, zoals layout-tekeningen aansluitingsschema’s en datasheets.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark