Efficiënte warmteafvoer mit servomotoren van Baumüller

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Efficiënte warmteafvoer mit servomotoren van Baumüller

De bouwgrootten 71 en 100 van de Baumüller servomotoren DSC en DSD zijn toekomstig ook met waterkoeling verkrijgbaar. Gbruiker profiteert van een duidelijk hogere vermogensdichtheid en meer flexibiliteit bij de machineconstructie. Daarnaast is de DSD serie gelijk getrokken met het DSC behuizingsdesign waardoor integratie van beide bouwseries in hetzelfde machineconcept vereenvoudigd en daarmee de rendabiliteit verhoogd wordt. De waterkoeling bij servomotoren heeft met oog op de techniek meerdere voordelen: watergekoelde servomotoren vertonen in vergelijking met de ongekoelde variante ongeveer een dubbele vermogensdichtheid en zijn een echt alternatief voor de oppervlaktekoeling, bijvoorbeeld als deze koeling op grond van bepaalde omgevingscondities niet mogelijk is. De geluidsemissie en de oppervlaktetemperatuur van de motor is doeltreffend gereduceerd. Voor de gebruiker heeft de watergekoelde techniek essentiële voordelen: met toepassing van waterkoeling kunnen machines compacter geconstrueerd worden met als gevolg dat de installatie minder ruimte inneemt. Vooral als het productieproces waterkoeling vereist, zoals bijvoorbeeld bij kunststof- en werktuigmachines, biedt de waterkoeling grotere flexibiliteit bij de machineconstructie. Ook de vaak voorkomende luchter vervuiling die samen gaat met de bekende problematiek, komt te vervallen, o.a. uitermate belangrijk in de textielbranche.
Naast de introductie van de waterkoeling werden de DSD motoren gelijk getrokken met het behuizingsdesign van de DSC motoren, daarmee kon een standaardisatie van de bouwseries bereikt worden. Voor de klant wordt het gebruik van de servomotoren daarom in de toekomst nog economischer.Gelijktijdig laten zich beide bouwseries veel eenvoudiger in één en hetzelfde machineconcept integreren: DSC als ook de DSD motoren beschikken over een slank standaard behuizingsdesign en op grond van hun technische eigenschappen voldoen ze aan de meest verschillende eisen.

Geschreven door

Baumüller Benelux BV

Baumüller Benelux – Industriële service / reparatie / revisie / verkoop onderdelen Betrouwbar, snel en absoluut flexibel – als servicepartner binnen de industrie en de energieproductie waarborgen wij uw processen... Lees meer