Elektrische heat trace (eHT) voor temperatuurgevoelige voedingsmiddelen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Elektrische heat trace (eHT) voor temperatuurgevoelige voedingsmiddelen

Chocolade moet tijdens het hele productieproces vloeibaar en op een constante temperatuur worden gehouden voor hoogwaardige chocoladeproducten. Temperatuurschommelingen tijdens transport en verwerking hebben een directe invloed op de kwaliteit van het product. Chocolade is zelfs een van de meest temperatuurgevoelige producten van allemaal. Om de consistentie en smaakeigenschappen van hoge kwaliteit in vloeibare toestand te behouden, moeten de temperaturen in een smalle gang tussen 40° en 45°C worden gehandhaafd.

Lees meer over oplossingen voor kleefstoffen in de productie van voedingsmiddelen en dranken.

Gebruikte productenicon.arrow--dark

Geschreven door

Huikeshoven BV

Huikeshoven specialist in electrische tracing, verwarmingselementen, doorstroom-,luchtheaters, ook ATEX. Werkt samen met gerenommeerde partners als Eltherm en Schniewindt en biedt al meer dan 50 jaar totaaloplossingen voor regelbare warmtevoorziening voor... Lees meer