Elektrische test- en meetinstrumenten met warmtebeeldcamera

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Elektrische test- en meetinstrumenten met warmtebeeldcamera

De nieuwste test- en meetapparatuur met warmtebeeldtechnologie is voorzien van FLIR Infrared Guided Measurement en ondersteunt elektriciens bij het opsporen van problemen

FLIR Systems, Inc. introduceert zes test- en meetproducten die later dit jaar op de markt worden gebracht, waaronder twee digitale multimeters en een stroomtang voorzien van FLIR´s IGM™ (Infrared Guided Measurement). De FLIR DM166 en FLIR DM285 digitale multimeters en FLIR CM275 stroomtang met FLIR Lepton®-warmtebeeldmicrocamera, zijn uitgerust met een geïntegreerd scherm voor de weergave van warmte veroorzaakt door elektrische defecten, waardoor professionals problemen sneller en veiliger kunnen opsporen.

Alle nieuwste elektrische test- en meetproducten van FLIR zijn voorzien van functies waarmee professionals op efficiënte wijze elektrische, elektromechanische en HVAC-systemen kunnen testen en problemen kunnen oplossen. Deze producten met warmtebeeldtechnologie bieden de toegevoegde waarde van warmtevisualisatie en markeren temperatuurafwijkingen op een geïntegreerd scherm. Bij een wirwar aan kabels, complexe elektrische systemen of verstopte verdamperspiralen begeleidt IGM gebruikers zonder direct contact met de testlocatie, waardoor zowel de snelheid als de veiligheid toenemen.

Overzicht nieuwe producten:
FLIR DM285: De FLIR DM285 met 18 functies (€699 excl. BTW) is FLIR´s meest geavanceerde digitale multimeter met een meetcapaciteit tot 400°C. De FLIR DM285 is voorzien van IGM, geïntegreerde opslag voor meetgegevens en afbeeldingen, en een draadloze verbinding voor stroomlijning van het inspectieproces en vereenvoudiging van het verzamelen, delen en rapporteren van gegevens.

FLIR CM275: De nieuwste, meest geavanceerde 600 A AC/DC stroomtang van FLIR (€699 excl. BTW) is voorzien van IGM en diverse meetfuncties. Daarnaast is deze uitgerust met een smalle klem, geïntegreerde werkverlichting en een scherm dat ruim 40% groter is dan het voorgaande model.

FLIR DM166: De FLIR DM166 is FLIR´s meest betaalbare digitale multimeter met warmtebeeldcamera (€499 excl. BTW), is voorzien van uitgebreide multimetertestfuncties en zowel geschikt voor hoog- als laagspanningstoepassingen.
Ieder product heeft een robuust en valbestending ontwerp en een garantie van 10 jaar op zowel het product als de warmtedetector.
»Met de introductie van deze nieuwste test- en meetproducten heeft FLIR zijn toch al uitgebreide en krachtige productassortiment voor elektriciens verder versterkt», aldus Jim Cannon, President en CEO van FLIR Systems. »De nieuwe IGM-producten tonen aan dat we dankzij warmtebeeldtechnologie de productiviteit en veiligheid voor de professionals die deze producten gebruiken kunnen verhogen.»

FLIR introduceert ook drie nieuwe professionele digitale multimeters: de FLIR DM91 (€274 excl. BTW) met datalogging en draadloze verbinding voor industriële toepassingen en testomgevingen; de FLIR DM66 (€149 excl. BTW), voorzien van diverse testfuncties voor elektriciens en onderhoudsmonteurs; en FLIR´s meest betaalbare, algemene multimeter, de FLIR DM62 (€129 excl. BTW).

De CM275, DM285, DM166 en DM91 zijn verkrijgbaar in het vierde kwartaal van 2017, en de DM62 en DM66 zijn verkrijgbaar in het eerste kwartaal van 2018.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

FLIR Systems

FLIR Systems is een pionier en wereldwijd marktleider op het vlak van commerciële infraroodcamera's en levert al 50 jaar thermografische en nachtkijkerapparatuur voor toepassingen in de wetenschap, industrie, ordehandhaving en... Lees meer