Elektrotechnische meetapparatuur nieuw bij Testo

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Elektrotechnische meetapparatuur nieuw bij Testo

Makkelijk en intuïtief
De gedachte achter alles wat Testo introduceert is dat de kracht zit in producten die waarde toevoegen, die anders zijn dan de standaard. Dat geldt ook nu voor de lancering van de serie multimeters, spanningsmeters en stroomtangen op de voor Testo nieuwe markt van elektrotechnische meetapparatuur. Neem de serie instrumenten in de testo 760-lijn. Met deze digitale multimeters kunnen alle belangrijke elektrotechnische metingen aan elektrische apparaten worden verricht. Een noviteit: functietoetsen vervangen de traditionele draaiknop. Dit vergroot het bedieningsgemak evenals de betrouwbaarheid van de metingen. Verkeerde instellingen behoren namelijk tot de verledentijd met dit apparaat. Sensoren herkennen automatisch de juiste meetparameters en vervolgens licht de bijhorende functieknop op.

Uniek grijpmechanisme
Net zo innovatief en onderscheidend zijn de drie meetinstrumenten in de nieuwe testo 770-lijn. Deze stroomtangen met uniek grijpmechanisme zijn bij uitstek geschikt voor contactloze stroommetingen in schakelkasten waar stroomkabels dicht tegen elkaar aan liggen. En ook bij deze instrumenten zorgt de automatische herkenning van parameters voor betrouwbare metingen. Net als de apparaten in de testo 770-serie maakt de testo 745 voltmeter contactloze metingen mogelijk. Het meetinstrument heeft een bereik van maximaal 1000V en is geschikt voor een snelle eerste meting bij een storing. Wanneer de spanning is bepaald geeft de testo 745 een waarschuwing via een duidelijke visueel en akoestisch signaal. Om de betrouwbaarheid te vergroten heeft de spanningsmeter een filter tegen hoogfrequente stoorsignalen.

Altijd de juiste instellingen
Ook uniek in hun soort zijn de testo 755 stroom- en spanningsmeters. De instrumenten in deze serie meten namelijk zowel spanning als stroom. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor vrijwel alle dagelijkse meettaken aan elektronische apparaten en systemen. Het meetinstrument herkent zelfstandig de parameters en laadt vervolgens automatisch de juiste instellingen. De meetapparaten in de testo 755-serie beschikken verder over alle belangrijke functies voor het meten van voltage, stroom en weerstand.

Ideale indicatie meetwaarden
Spanningsmeters met een volwaardig en multifunctioneel LED-display; het gaat op voor de meetinstrumenten in de testo 750-serie. Het display op deze meetapparaten kan worden afgelezen vanuit elke positie en staat dankzij de fibre-optic technologie garant voor een ideale indicatie van de meetwaarden. De drie modellen voldoen verder aan de meest recente richtlijnen en hebben een veiligheidsspecificatie conform CAT4. Ook hebben de meetinstrumenten de belangrijkste functies die het meten van spanning, continuïteit en magnetische draaivelden mogelijk maken.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Testo BV

Hoogwaardige meetinstrumenten, een perfecte service en een uitstekende technische ondersteuning maken van Testo een betrouwbare partner. Dagelijks ondersteunen onze meetinstrumenten miljoenen gebruikers in een veelvoud van toepassingen. Van het installatiebedrijf,... Lees meer