Emerson CSI 2140: de alles-in-één oplossing

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Emerson CSI 2140: de alles-in-één oplossing

Emerson Process Management heeft zijn draagbare CSI 2140 Machinery Health Analyze​r uitgebreid met een draadloze interface naar een populair laser as-uitlijningstoestel. Dit heeft 2 voordelen – toestel en tijd – voor operatoren die trillingsmetingen en corrigerende taken uitvoeren op een machinepark.

De CSI 2140 biedt vandaag al 4 kanalen en fasemetingen om tijd en moeite te sparen bij geavanceerde trillingsmetingen met ingebouwde expertise en meervlaks-balanceringen om een onbalans op te lossen op bijvoorbeeld industriële ventilatoren. Door het toevoegen van draadloze laser as-uitlijning, wordt uitlijnen eenvoudiger. Gebruikers van de CSI 2140 kunnen nu routetrillingsmetingen uitvoeren, problemen opsporen en de machines uitlijnen, alles tijdens dezelfde meetronde. En op hetzelfde ogenblik kunnen ze machinefouten opsporen om ongeplande stilstanden te voorkomen.

Tom Nelson, CSI 2140 senior technologiemanager bij Emerson verklaart dat het toevoegen van draadloze laser as-uitlijning als: “het laatste stukje van de puzzel is toegevoegd aan één superieur toestel voor diagnose en foutencorrectie aan draaiende machines.”

De as-uitlijningsoptie op de CSI 2140 gebruikt de gekende intuïtieve Emerson-interface om techniekers te helpen bij een 3-stapsproces voor goede uitlijningen. De laser-koppen gebruiken een unieke Sweep technologie om gemakkelijk uitlijnfouten op te meten, zelfs op plaatsen en installaties die moeilijk bereikbaar zijn. Een geavanceerde optie kijkt naar de corrigerende horizontale en verticale machineverplaatsingen gelijktijdig. Alle opgeslagen metingen met de CSI 2140 kunnen draadloos overgezet worden naar de AMS Suite: Machinery Health™ Manager software. Dit laat de onderhoudsdiensten toe om data te verzamelen, te analyseren en te rapporteren, allemaal in parallel.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

I-care Reliability Group

I-care is gespecialiseerd in het optimaliseren van productielijnen. Een partnership met I-care resulteert in verminderde onderhoudskosten en hogere productie inkomsten door het verhogen van de beschikbaarheid van het machinepark. Asset-optimalisatie... Lees meer