Fixturlaser Runout Probe

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023

Fixturlaser breidt de mogelijkheden van het Fixturlaser NXA laser uitlijnsysteem uit met de Fixturlaser Runout Probe, voor het controleren van axiale en radiale runout van flenzen en assen.
“De Fixturlaser Runout Probe staat draadloos in verbinding met een display voorzien van een gebruiksvriendelijke user interface. Bovendien is de Runout Probe snel opgesteld, waardoor metingen vlot verlopen.” Aldus Peter Strömberg, hoofd R&D van Fixturlaser.

Runout van assen kan veroorzaakt worden door versleten lagers, lager speling, een kromme as of een beschadigd oppervlak. Runout op de koppeling veroorzaakt snellere slijtage van lagers of zelfs productiestops.

De Fixturlaser Runout Probe is multi-inzetbaar en kan ook gebruikt worden voor het meten van verplaatsing van machinevoeten (softfoot), lift check, verplaatsing door leidingspanning, thermische groei van machines, of het controleren op excentrisch gemonteerde koppelingen.

De Runout Probe wordt eenvoudig gemonteerd met behulp van de bijgeleverde magneetvoet.

De Fixturlaser Runout Probe is een hoog nauwkeurig meetinstrument en toont de meetwaarden tot 0,001mm met een meetbereik van 5mm.

Geschreven door

MEDIR International B.V.

Medir International B.V. is gespecialiseerd in de verhuur, verkoop, training en services op het gebied van laser uitlijnen, trillingsmeten, 3D meten en 3D scannen. Medir is de officiële importeur en... Lees meer