Flatpack S DC voedingsunit voor wandmontage

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023

De Flatpack S Wallbox is een DC-voeding systeem, uitermate geschikt voor een grote verscheidenheid aan toepassingen op schepen of andere offshore-locaties, vooral daar waar de eisen hoog zijn en de ruimte beperkt. Op basis van het High-Efficiency assortiment gelijkrichters van Eltek levert de nieuwe Wallbox maximaal uitgaand vermogen bij een zeer lage warmteafgifte. De Flatpack S Wallbox is echt ’always on’ door de volledige redundantie die in het systeem is ingebouwd.

Theunissen Technical Trading (TTT) is er trots op dit nieuwe product te presenteren als onderdeel van de toch al indrukwekkende productlijn van Eltek. De oplossingen en producten van Eltek Power hebben wereldwijd een zeer goede reputatie met betrekking tot het leveren van een stabiele, veilige en efficiënte stroomvoorziening. Met haar geavanceerde producten en toepassingen helpt Eltek klanten de werking van hun bedrijfskritische apparatuur te beveiligen en optimaliseren, hun ecologische voetafdruk te verkleinen en de cost of ownership van de totale stroomvoorziening omlaag te brengen. Een toegewijde groep van meer dan 150 hooggekwalificeerde R & D-medewerkers is continu actief met het testen, analyseren en verbeteren van de prestaties van bestaande producten, alsmede met het ontwerp en de ontwikkeling van volledig nieuwe producten en oplossingen. De Flatpack S Wallbox is de nieuwste innovatie van Eltek en een direct gevolg van deze inspanningen.

De Flatpack S Wallbox is toepasbaar in veel verschillende situaties aan boord of op een platform. Overal waar een stabiele voeding wordt gevraagd, terwijl de ruimte beperkt is, biedt Flatpack S een ideale oplossing. Het systeem is bovendien volledig redundant : in het onwaarschijnlijke geval van een storing in één van de gelijkrichters, neemt de tweede gelijkrichter direct alle taken over, terwijl de andere unit in bedrijf kan worden vervangen.
Het systeem is standaard gecertificeerd volgens DNV 2.4.

De Flatpack S Wallbox heeft veel te bieden:
• Hoog rendement (lage CO2 footprint)
• DNV goedgekeurd
• Zeer compact ontwerp in IP23 behuizing
• Volledige redundantie
• Ingebouwde controller biedt uitgebreide monitoring (web interface)
• Hot pluggable verwisselen van gelijkrichters
• AC of DC input 85-300 V AC / DC
• Snel en eenvoudig te installeren en te onderhouden

Optioneel kan de Flatpack S Wallbox ook geleverd worden met SIL 3 gelijkrichters.

Geschreven door

Theunissen Technical Trading BV

Theunissen Technical Trading BV (TTT) levert exclusieve producten voor de scheepvaart en offshore en is daarnaast onder meer actief in de infra, industrie en utiliteit. TTT beschikt over eigen service-... Lees meer