FLIR DM284, multimeter/warmtebeeldcamera met IGM

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: FLIR DM284, multimeter/warmtebeeldcamera met IGM

De FLIR DM284 Multimeter/warmtebeeldcamera met IGM is een professionele, alles-in-één True RMS digitale multimeter en warmtebeeldcamera die u exact laat zien waar het elektrische probleem zich bevindt voor een snelle probleemoplossing. De DM284 is voorzien van Infrared Guided Measurement (IGM)-technologie en een geïntegreerde 160×120 FLIR-warmtebeeldcamera en begeleidt u visueel naar de exacte locatie van het elektrische probleem, waarbij hotspots sneller en efficiënter worden aangegeven.
Hoewel de onderhoudsprofessional tegenwoordig niet meer zonder de diverse test- en meetapparatuur kan, is het gebruik van een tool die een probleem snel lokaliseert nog niet zo eenvoudig. Elektriciteitsproblemen zijn niet altijd duidelijk te zien met het blote oog en vereisen vaak behoorlijk wat giswerk. Een andere uitdaging bij elektriciteitsproblemen is dat het gevaarlijk kan zijn deze te benaderen.

Problemen met elektriciteit visueel voorgesteld
Om die redenen heeft FLIR de Infrared Guided Measurement (IGM)-technologie ontwikkeld. IGM integreert warmtebeeldtechnologie in de beproefde en test- en meetapparatuur van FLIR. Met IGM werken onderhoudsprofessionals slimmer en efficiënter dankzij de visuele informatie over temperatuurproblemen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. IGM maakt gebruik van FLIRs meest recente Lepton® LWIR-sensor met een resolutie van 160 × 120 pixels.
Dankzij IGM kunt u zonder direct contact elektriciteitskasten, connectoren en bedrading scannen. Zo kunt u uw werk op veilige afstand uitvoeren. Zodra u met IGM een probleem hebt gevonden, kan de DM284 de resultaten met geavanceerde contactmetingen controleren en bevestigen om u te helpen bij het oplossen van uiterst complexe elektrische problemen. Ideaal voor elektronica op locatie, zakelijke toepassingen, lichte industrie, buitendienst en HVAC-werkzaamheden.

Lokaliseer problemen snel en veilig met IGM
De DM284 met IGM stelt u in staat om uw activiteiten uit te breiden door visuele identificatie van elektrische problemen en precies te zien waar u moet meten met de FLIR-warmtebeeldcamera met een resolutie van 160×120. De DM284 is een alles-in-één tool: u hoeft slechts één apparaat mee te nemen en hebt altijd toegang tot warmtebeelden. Het is een ideale tool voor het contactloos scannen van panelen of kasten .

Eenvoudig oplossen van complexe problemen
De DM284 geeft u betrouwbare metingen bij controle van elektrische problemen, zelfs bij complexe meettaken. De DM284 digitale multimeter heeft18 functies, waaronder VFD-modus, True RMS, LoZ en NCV. Daarnaast heeft het toestel een thermokoppelaansluiting en laat het een gelijktijdige weergave van warmtebeeld- en elektrische thermokoppelmetingen toe.

Design en functionaliteit zijn van cruciaal belang voor professionals.
De DM284 heeft een geïntegreerde werkverlichting en laserpointer die u helpen bij de toegankelijkheid van lastige locaties met slechte lichtomstandigheden en lokaliseren de locatie van het probleem op het warmtebeeld. De FLIR DM284 heeft een eenvoudige gebruikersinterface en diverse kleurpaletten, waaronder ‘Iron’, ‘Rainbow’ en ‘Greyscale’. De DM284 is zeer duurzaam en valbestendig en biedt 10 jaar garantie.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

FLIR Systems

FLIR Systems is een pionier en wereldwijd marktleider op het vlak van commerciële infraroodcamera's en levert al 50 jaar thermografische en nachtkijkerapparatuur voor toepassingen in de wetenschap, industrie, ordehandhaving en... Lees meer