Forse upgrade Bosch Exact schroevendraaiers.

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Forse upgrade Bosch Exact schroevendraaiers.

De Bosch Exact schroevendraaiers die met name gebruikt worden voor het maken van nauwkeurige verbindingen hebben in het afgelopen decennium veel afzet gevonden bij bedrijven als NedCar en Daf. Maar ook andere bedrijven in de maakindustrie hebben de vele voordelen van dit gereedschap ontdekt. Met ingang van pktober, tegelijk met de introductie van Lithium ion batterijen, worden de schroevendraaiers programmeerbaar. Met een gemakkelijk te bedienen gratis software programma kunnen de schroevendraaiers via een mini usb poort worden geprogrammeerd alsof het intelligente moeraanzetters zijn geworden.
Men kan in verschillende schroefstadia het gewenste toerental kiezen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de schroevendraaier eerst een slag linksom te laten draaien om de schroef goed te positioneren, vervolgens snel in te draaien en bij het maken van de verbinding, waarbij tijd nodig is om de voeging en de zetting te elimineren, de machine langzaam te laten draaien.
Met de introductie van 4 Ampère L-ion accu’s kan men ruim 2 maal zolang met een lading werken als bij de traditionele 1,8 Ampère Ni-Cad accu’s zonder dat het gewicht toeneemt.
En dankzij de verfijnde borstelloze motoren is de snelheid opnieuw verbeterd. Ter vergelijking, bij de introductie in 2001 draaide een Exact-6 (werkbereik 1-6 Nm) 600 toeren per minuut. De Sec Exact 1106 die in 2008 werd gelanceerd (met hetzelfde werkbereik) draaide al 1100 toeren per minuut en nu kan men met de Exact-ion 6-1500 verbindingen maken tussen de 1 tot 6 Nm met een snelheid van 1500 toeren per minuut. Daarmee verdringt deze Exact-lijn op alle fronten het traditionele luchtgereedschap van de productievloer.

De voordelen zijn:
– snoerloos (en persluchtslangloos)
– snel indraaien en toch nauwkeurig vast zetten
– groot werkbereik
– lage cost of ownership
– brede range aan pistool en haakse modellen tot 50 Nm.

Geschreven door

Peco Douwes BV

Peco Douwes BV is een technische groothandel. Sterk in schroef-, montage en verbindingstechniek. Wij hebben een groot assortiment aan hoogwaardige montagegereedschappen, gericht op industriële toepassingen. Het is een breed omvattend... Lees meer