Het nieuwe IQANdesign 4.0 van Parker Hannifin

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Het nieuwe IQANdesign 4.0 van Parker Hannifin

De nieuwste generatie software voor machine besturingen brengt uitbreiding van functionaliteit en nog meer gebruikersgemak, alles met behoud van 100% compatibiliteit met eerdere versies.

Parker Hannifin, wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën, heeft een belangrijke upgrade voltooid van het IQAN machine besturingsplatform. In de nieuwe IQANdesign 4.0 release wordt voortgebouwd op de succesvolle versie 3.0 welke in december 2012 werd gelanceerd. De IQANdesign 4.0 versie maakt eenvoudige implementatie van gedistribueerde machinebesturing, diagnostiek en gebruiker interfaces in een Multi-Master module omgeving mogelijk. Van IQANDesign is bekend dat er minimale programmeringsvaardigheden van de gebruiker vereist zijn, met toevoeging van de nieuwe Qcode editor zijn eenvoudige maar ook meer complexe functies gemakkelijk te programmeren.

IQAN 4.0 is compatibel met de voorgaande versies en kan men machine besturingen gemaakt in de voorgaande 3.0 versies onderhouden. Klanten worden ondersteund bij onderhoud en migratie van applicaties van vorige versies naar 4.0. Belangrijke voordelen van het nieuwe platform zijn onder andere verder uitgebreide programmeringsmogelijkheden, verbeterde simulatie, uitgebreide connectie en communicatie mogelijkheden met PC, smartphone, tablets en Internet, én hogere run-time prestaties.

Qcode is een nieuwe en intuïtief werkende instructie editor (tekst), welke naast de bekende IQAN manier van programmeren nu is toegevoegd. Met de krachtige ingebouwde Qcode commando’s is de gebruiker in staat om het aantal stappen in bijvoorbeeld formules te verminderen. Een automatische syntax controle in de Qcode helpt de gebruiker na het intikken van de eerste letters met vinden en automatisch aanvullen van de juiste commando’s en kanalen. De duidelijke en leesbare functies, de combinatie van Qcode en bekende IQAN wijze van programmering, het toevoegen van commentaar velden en de andere nieuwe functies zorgen voor een uiterst gebruikers vriendelijk en flexibel programmeer platform waarvoor minimale kennis in programmering vereist is.

Nieuwe innovatieve functies ontwikkeld en geïntegreerd in de Parker IQAN versie 4.0 zijn onder andere de mogelijkheid om onbeperkt Pdf’s toe te voegen aan een project welke de gebruiker op eenvoudig wijze kan bekijken op de IQAN-MD4 displays. Daarnaast is er een nieuwe krachtige “state machine” (toestand selectie) die eenvoudig opgezet kan worden in een nieuwe grafische weergave waarmee in real-time de actuele status en de afloop van de state machine visueel zichtbaar gemaakt wordt. Ook zijn gebruikers nu in staat om verklarende tekst velden in de applicatie bij de functies en logica toe te voegen waardoor het voor anderen makkelijker wordt om de complexe functies snel te begrijpen.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Parker Hannifin B.V.

Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving, besturing en procesbeheersing. Parker levert producten in negen technologiën:... Lees meer