HIT introduceert zijn “all-in-one spares kits”

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023

De service-afdeling van Hansen Industrial Transmissions nv (HIT) introduceert zijn “all-in-one spares kits”. Deze kits of pakketten bevatten alle onderdelen en toebehoren om cruciale componenten zoals een as of een tandwiel, in een tandwielkast te vervangen. In april, op de beurzen Maintenance Antwerpen en Maintenance Next Rotterdam, wordt deze nieuwigheid van HIT services ook visueel voorgesteld en toegelicht.
Voor het vervangen van een defecte as of een beschadigd tandwiel kunnen gebruikers uiteraard de originele wisselstukken bestellen. Echter dienen naast de as of het wiel meestal ook lagers, afdichtingen enz. mee vervangen te worden.
Vaak zal de aankoopdienst van de gebruiker dan meerdere leveranciers contacteren voor de verschillende toebehoren. Vervolgens moet men offertes aanvragen en vergelijken, bestelbonnen opmaken en de interne logistiek opstarten om alles tijdig aangeleverd te krijgen; een tijds- en kostenintensief gebeuren.
In het kader van “streven naar duurzame partnerschappen”, waarbij HIT het ‘meedenken met de klant’ hoog in het vaandel dragen biedt het bedrijf “ALL-IN-One spares kits” aan. Deze complete vervang- pakketten zijn verkrijgbaar voor alle HIT productreeksen.

De voordelen voor de eindgebruiker zijn legio. Hij krijgt vooral een betere controle over de “total cost of ownership” van zijn geïnstalleerde aandrijvingen en uiteraard is de totale pakketprijs voor zijn wisselstuk(ken) voordeliger dankzij de “all-in-one” en” one-stop-shop” principes. Daarenboven krijgt de klant gegarandeerd de juiste stukken (OEM gecertifieerde originele onderdelen). Dit resulteert dan weer in een langere levensduur van de aandrijvingen en vergemakkelijkt bovendien de traceerbaarheid.
De vervangpakketten vallen tevens onder de regelgeving van 1 jaar HIT garantie.

Over Hansen Industrial Gearbox Services: HIGS voert herstellingen en revisies uit van alle merken en uitvoeringen van tandwielkasten (incl. planetair, hoge snelheid). De afdeling fabriceert nog steeds nieuwe eerste-generatie-tandwielkasten (Hansen Patent I en Patent II en HPP) en biedt oplossingen voor tandwielkasten die niet langer op de markt te vinden zijn. Naast een uitgebreid gamma koppelingen en andere mechanische componenten maakt HIGS ook onderhoudscontracten op maat en kan u er op aanvraag terecht voor de stockage van onderdelen en tandwielkasten. Trillings- en olie-analyses, uitlijningen, schade-analyses, algemeen onderhoud, technicsch advies, enz… zitten uiteraard in het complete onderhoudsaanbod. HIGS beschikt in de fabriek in Edegem over een in-huis tandwielproductie tot module 32 en diameter 1700 mm en kan tandwielkasten tot 25 ton hanteren.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark