Hitma introduceert nieuwe Keofitt-monsternamekranen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Hitma introduceert nieuwe Keofitt-monsternamekranen

Hitma introduceert van fabrikant Keofitt twee nieuwe monsternamekranen; type 4KAI en BASIX. De kwalitatief hoogwaardige monsternamekranen van Keofitt worden beschouwd als de norm binnen de voedingsmiddelen- en drankenindustrie als het gaat om aseptische monstername. De nieuwe monsternamekranen zorgen voor een verbreding van de productrange en zijn bedoeld voor die punten waar men de kwaliteit hoog wil houden, maar waar een verlaagd risico is voor het proces en het monster.

Voor minder kritische toepassingen
Zowel de 4KAI als de BASIX bieden oplossingen om in minder kritische applicaties een representatief monster te nemen. In tegenstelling tot andere modellen monsternamekranen van Keofitt is er bij deze nieuwe uitvoeringen voor gekozen het materiaal niet meer elektrochemisch te polijsten. Daarnaast worden de nieuwe kranen niet voorzien van een ruwheidscertificaat en ze hebben geen individueel serienummer maar een batchnummer. Hierdoor zijn de kleppen goed te traceren als onderdeel van een groter geheel. Over het algemeen worden de Keofitt-kranen probleemloos ingezet, echter als er wel afwijkingen voorkomen, dan kan dat betrekking hebben op meer kranen uit een batch. Nu kan dit sneller opgemerkt worden

Vervanging
De 4KAI vervangt het eerdere model Keofitt-monsternamekraan M4. Het design is ontworpen voor het bemonsteren van producten met een lage viscositeit in het bereik van 0-100 cP, met deeltjes kleiner dan 1,5 mm in diameter. Er zijn drie verschillende membraanmaterialen om uit te kiezen: siliconen, EPDM en PTFE. Accessoires zijn onder meer snelkoppelingen voor het aansluiten van slangen en leidingen.

De BASIX-monsternamekraan komt in de plaats van de Keofitt Simplex. Bedrijven die de M4- en Simplex-kranen in gebruik hebben, kunnen nog wel onderdelen voor deze monsternamekranen bij Hitma bestellen. De nieuwe Keofitt BASIX is een CIP-geschikte monsternamekraan. De kraan is ontworpen voor het bemonsteren van producten met een lage viscositeit in het bereik van 0-100 cP, met deeltjes kleiner dan 1,5 mm in diameter. De monsternameklep is verkrijgbaar in handmatige en pneumatische versies bestaande uit een valve body en valve head combinatie. Er is keuze uit siliconen-, EPDM- of PTFE-membranen.

Oorsprong Keofitt
Keofitt is in 1980 in Denemarken opgericht door Kai Ottung. Hij werkte als meesterbrouwer bij Carlsberg en hielp wereldwijd brouwerijen bij het ontwikkelen van hun productietechnieken. Hiervoor ontwierp hij ook een unieke productrange voor steriele productmonstername voor de dranken- en voedingsmiddelenindustrie. Deze lijn is doorontwikkeld voor biofarmaceutische processen. Tegenwoordig is Keofitt wereldleider in steriele productmonstername.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Hitma introduceert nieuwe Keofitt-monsternamekranen

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in ieder bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een oplossing op maat te kunnen bieden.... Lees meer