Implementatie Ultimo afgerond bij Fokker Mexico

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Implementatie Ultimo afgerond bij Fokker Mexico

Fokker Aerostructures Mexico heeft onlangs Ultimo Maintenance Management Lite in gebruik genomen voor het structuren van de onderhoudswerkzaamheden aan alle vitale assets. Afgelopen maanden is er hard gewerkt om Ultimo Maintenance Management Lite succesvol te implementeren bij Fokker Aerostructures Mexico.

Werkzaamheden in Mexico
Ultimo consultant Gerhard van de Krol heeft de begeleiding van dit project op zich genomen. In zijn vrije tijd houdt Gerhard erg van reizen en hij was dan ook bekend met de cultuur in Mexico / Midden-Amerika. Een goede match tussen consultant en klant is dan ook belangrijk om een implementatietraject naar wens af te ronden.

In april is Gerhard voor het eerst afgereisd naar Chihuahua om zijn eerste activiteiten uit te voeren en om de key-users van Ultimo te voorzien van een training op locatie. Vervolgens is Gerhard terug gevlogen naar Nederland en zijn de key-users aan de slag gegaan met het invoeren van de eerste data in de software.

Eind juni is Gerhard van de Krol nog een week naar Chihuahua in de Mexicaanse woestijn afgereisd om de laatste puntjes op de i te zetten en de live-gang te begeleiden en de implementatie af te ronden. In een afrondende sessie is vervolgens (deels in het Spaans) Ultimo aan de eindgebruikers gepresenteerd. Gerhard: “Dit project is een mooi voorbeeld hoe je in korte tijd het beheer en onderhoud van de technische dienst in een middelgrote fabriek (waar ook ter wereld) op een efficiënte manier kan automatiseren.”

Ultimo Maintenance Management Lite als Software as a Service
Fokker Aerostructures maakt gebruik van Ultimo als SaaS-dienst (Software as a Service). Als SaaS-dienst kunt u de krachtige Ultimo software in alle uithoeken van de wereld gebruiken, zelfs in de woestijn in Noord-Mexico. Hiervoor moet u uiteraard wel de beschikking hebben over een internetverbinding.

Geschreven door

Logo van:Implementatie Ultimo afgerond bij Fokker Mexico

IFS Ultimo

IFS Ultimo is een SaaS EAM-oplossing van IFS gericht op onderhoud en veiligheid, en staat bekend om de snelle uitrol, het gebruiksgemak en de ongeëvenaarde terugverdientijd. Lees meer