Indutrade-dochter Hitma neemt Leiderdorp Instruments over

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Indutrade-dochter Hitma neemt Leiderdorp Instruments over

Indutrade Benelux breidt verder uit. Dochteronderneming Hitma heeft de Nederlandse fabrikant van meetapparatuur Leiderdorp Instruments overgenomen. Het instrumentatiebedrijf uit Leiderdorp is sinds 8 oktober jongstleden een dochteronderneming van Hitma Instrumentatie. Het instrumentatiebedrijf van de voormalige eigenaars Hans en Jaap Liefting blijft zelfstandig, onder de eigen bedrijfsnaam en vanuit de huidige locatie in Leiderdorp opereren.

Leiderdorp Instruments ontwerpt, assembleert en verkoopt met name apparatuur voor geotechnische meetoplossingen, waaronder grondwaterniveausensoren en infrastructuurtrillingssensoren. De huidige prestaties van Leiderdorp Instruments, de groeimogelijkheden en het portfolio sluiten perfect aan bij de Indutrade- en Hitma-strategie.

Het instrumentatiebedrijf uit Leiderdorp is een ‘technology driven’ onderneming. De grootste gemene deler in alle activiteiten en producten is ‘meten’. Dit doet het bedrijf met zelfontwikkelde productgroepen, waaronder:

•meetapparatuur voor toepassing in en rond bouwputten. Denk hierbij aan trillingen, waterstanden, helling en scheurbreedte
•meetapparatuur voor duurzame energiesystemen en informatiedisplays voor o.a. PV-systemen, portals en beheersystemen
•universele dataloggers met on-line datatoegang voor metingen in het veld, tijdelijke instrumentatie en mobiele meetapparatuur
•precisieversterkers en uitleesapparatuur voor sensoren, waaronder zoninstralingsmeters, UV-meters en heat flux-sensoren.

Verder produceert Leiderdorp Instruments OEM-producten zoals besturingen voor warmtepompen, meetapparatuur voor warmtegeleiding, meetapparatuur voor detectie van water in olie, apparatuur voor het meten van verontreiniging van pulp in papierfabrieken, en meet- en afregelapparatuur voor gehoorbeschermers.

Over Indutrade
Onder de Indutrade Benelux-holding vallen de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde, Indutrade AB. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten.

Indutrade heeft als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. De decentrale structuur vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen de organisatie.

Vanuit de Indutrade Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Indutrade-dochter Hitma neemt Leiderdorp Instruments over

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in ieder bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een oplossing op maat te kunnen bieden.... Lees meer