Inhaalslag beloond met Van Beek Metaalprijs

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Inhaalslag beloond met Van Beek Metaalprijs

Leerling van De Overlaat Thijs van Kapel uit Vlijmen heeft onlangs de Van Beek Metaalprijs gekregen uit handen van directeur van Van Beek Perry Verberne. Het Drunense bedrijf beloonde daarmee de inzet die de leerling van de Waalwijkse school heeft getoond.

Aan het begin van vorig schooljaar had niemand nog kunnen vermoeden dat Thijs de prijs in de wacht zou slepen. Hij had namelijk voor een andere richting dan metaal gekozen. ”Maar dat viel hem tegen. Hij had er geen plezier in”, zegt docent Michel Heijda. Beter ten halve gekeerd dan ten volle gedwaald, moet de 16-jarige leerling hebben gedacht. Hij waagde de sprong en stapte over naar metaaltechniek.

Achterstand ingelopen
Het schooljaar was al drie maanden bezig, dus de leerling had flink wat in te halen. ”Hij is er echt voor gegaan en heeft de achterstand prima ingelopen.”, blikt Heijda terug.

Inzet en omgang tellen ook
Maar het inlopen van een achterstand en het halen van goede cijfers alleen is niet genoeg om de onderscheiding te krijgen. ”We kijken ook hoe leerlingen in de omgang zijn en hoeveel inzet ze tonen. Op deze vlakken scoort Thijs ook heel goed”, legt de docent uit.

Lange traditie
De prijs werd bij de diploma-uitreiking uitgereikt. De Metaalprijs is een initiatief dat jaren geleden door Van Beek is opgezet. Met de prijs wil Van Beek jongeren stimuleren om voor een opleiding in de techniek te kiezen.

Snel werk in de techniek
Volgens Heijda mogen best meer leerlingen voor een technische opleiding kiezen. Er zijn genoeg vacatures voor lassers, monteurs, draaiers en frezers. Daar is echt veel vraag naar. Al onze leerlingen techniek komen aan werk. Ze komen nooit terug met de vraag of er nog bedrijven zijn die leerlingen zoeken.

De Van Beek Metaalprijs is volgens de docent dan ook zeer welkom. ”Het laat zien dat er waardering is voor mensen die voor de techniek kiezen.”

Geschreven door

Van Beek schroeftransport

Van Beek uit Drunen is de specialist op het gebied van hoogwaardige roestvaststalen schroeftransportsystemen en levert deze wereldwijd met name aan de chemische-, farmaceutische-, milieu- en voedingsmiddelenindustrie. Door de wisselwerking... Lees meer