JUMO presenteert sensor technologie 4.0

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
32 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: JUMO presenteert sensor technologie 4.0

Met digiLine, presenteert JUMO een nieuw bus-aansluitsysteem voor digitale sensoren. Het systeem maakt een intelligent netwerk van sensoren mogelijk. Alle belangrijke meetparameters voor de vloeistofanalyse kunnen met één enkel systeem gemeten worden. Speciaal voor deze marktintroductie zijn een nieuwe pH sensor en redox sensor ontwikkeld. Aanvullend kunnen bewezen JUMO producten geïntegreerd worden voor troebelheidsmeting en zuurstofgehalte meting.

JUMO digiLine pH en redox sensoren zijn ontwikkeld als unit bestaande uit de sensor met duurzame elektronica. Indien het pH of redox bestanddeel verbruikt is kan de onderlinge verbinding verbroken worden en kan de elektronica met een nieuwe sensor verder gebruikt worden. Het JUMO digiLine sensoren netwerk is een uitbreiding van het aantal aansluitbare sensoren op het meer kanalen meetinstrument Jumo aquis touch. Daarnaast kunnen JUMO digiLine sensoren, zonder aanvullende meetomvormer, direct geïntegreerd worden in het JUMO mTRON T automatiseringssysteem. Momenteel wordt geen vergelijkbare oplossing door andere fabrikanten geboden.

Met JUMO digiLine, kunnen verschillende sensoren worden aangesloten op een netwerk met ster of boomstructuur. Slechts één enkele digitale signaalkabel is verbonden met de evaluatie unit of regelaar. Dit zorgt voor meer efficiëntie en snellere bekabeling van installaties, waar verschillende parameters tegelijkertijd gemeten dienen te worden op verschillende locaties.

JUMO digiLine biedt flexibele oplossingen voor nagenoeg iedere toepassing. Dit opent de deur naar volledig nieuwe mogelijkheden voor industriële toepassingen in de proces, voedingsmiddelen, farmaceutische en water industrie.

Naast het digiLine protocol, zijn de meeste digiLine sensoren verkrijgbaar met een analoge uitgang van 4 tot 20 mA. Dit maakt integratie van de smart sensoren ook in oudere systemen mogelijk.

Volledig nieuw is de DSM software (Digital Sensor Management). De noodzakelijke parametrering en kalibratie van de pH of redox sensor kan eenvoudig gedaan worden in het laboratorium met behulp van een PC of laptop, een USB-interface en de JUMO digiLine software. Kalibratie gegevens en evaluatie van de sensorstatus worden direct in de sensor opgeslagen wat zorgt voor volledige documentatie over de gehele levenscyclus.

Geschreven door

Jumo Meet- en Regeltechniek BV

JUMO Meet- en Regeltechniek B.V. Fabricage van- en handel in meet- en regelapparatuur en met een eigen productie van temperatuursensoren. Apparatuur wordt volgens klantenspecificatie geassembleerd. JUMO: uiterst flexibel betreffende uitvoering... Lees meer