Jumo TYA-203 Nieuwkomer in de vermogensregelaar-serie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Jumo TYA-203 Nieuwkomer in de vermogensregelaar-serie

De Jumo vermogensregelaar-serie is uitgebreid met het nieuwe type TYA 203, een volwaardige driefasen-regelaar. Hiermee kan ook driefase-belasting in een draaistroomnet met alle actieve modi aangestuurd worden, tegelijkertijd is het mogelijk deellast-breuken te detecteren.

De nieuwe vermogensregelaar wordt vooral ingezet in de industriële ovenbouw, waar temperaturen kunnen oplopen tot 1400°C en hoger. Hitte-elementen uitgevoerd in siliciumcarbide en molybdeen komen hiervoor in aanmerking. Beide materialen hebben specifieke elektrische eigenschappen, die door de Jumo tya-vermogensregelaars moeiteloos aangestuurd kunnen worden.

Bijkomend voordeel is de ”Teach-in” functie, waarmee de alarmgrens bij een deellast-breuk automatisch ingesteld wordt. De cyclische kalibratie garandeert permanente en nauwkeurige detectie van een deellast-breuk, zelfs wanneer de specificaties van het verwarmingselement wijzigen. De TYA 203 serie is verkrijgbaar in stroomsterkten van 20 tot 250 A en in voltages tot 500 V.

Aanvullend zullen alle Jumo vermogensregelaars in de toekomst worden uitgevoerd met een nieuw ethernet gebaseerd communicatie protocol. Door de nieuwe interface zijn meer gegevens sneller beschikbaar. Dit zorgt er ook voor dat procesgegevens als laststroom, voltage en impedantie constant worden doorgegeven. Ook specificaties over energieverbruik en diagnosefuncties zoals voltageschommelingen, deellast-breuken en temperatuuroverschrijding worden geëvalueerd.

De real-time functie van de interface maakt het mogelijk meerdere vermogensregelaars in combinatie met het automatiseringssysteem Jumo mTRON T te synchroniseren en deellast-management te realiseren. Het systeem bepaalt het totale vermogen van het proces en reguleert de individuele afgifte van de vermogensregelaar om te voorkomen dat vooraf ingestelde grenzen worden overschreden. Hiermee worden energiepieken vermeden wat resulteert in een verlaging van de stroomkosten.

Geschreven door

Jumo Meet- en Regeltechniek BV

JUMO Meet- en Regeltechniek B.V. Fabricage van- en handel in meet- en regelapparatuur en met een eigen productie van temperatuursensoren. Apparatuur wordt volgens klantenspecificatie geassembleerd. JUMO: uiterst flexibel betreffende uitvoering... Lees meer