Kabels drogen zonder gebruik van perslucht

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Kabels drogen zonder gebruik van perslucht

Van alle toepassingen met perslucht is het af- of droogblazen de minst efficiënte. Naast de kosten voor het energieverbruik en het uitfilteren van olie en condensaten kunnen de onderhoudskosten voor een continu draaiende compressor aanzienlijk oplopen. Almeco gaat elke uitdaging aan om perslucht in een productieproces met afblaastoepassing te vervangen door een energie-efficiëntere oplossing.

Recent ontwierp Almeco een reeks kabeldrogers voor klanten in de extrusiesector. Nadat de strengen geëxtrudeerde kunststof uit het koelbad komen en voor ze op rollen gedraaid worden, is een droogtoepassing aangewezen. Heel wat fabrikanten maken daarvoor gebruik van perslucht. Maar er zijn alternatieven: een geoptimaliseerd systeem garandeert een efficiënte blaascapaciteit tegen een minimale kost en met een minimaal effect op het milieu.

De installatie die Almeco ontwierp, vermijdt het gebruik van perslucht en beperkt zo de geluidshinder aanzienlijk. Bovendien vangt een compleet systeem het afgeblazen water netjes op, zodat het niet opnieuw in het productieproces terechtkomt. Daarnaast is het een meer economische oplossing: dure perslucht wordt vervangen en er is slechts beperkt onderhoud van de installatie noodzakelijk. Zo is de investering in slechts enkele maanden tijd terugverdiend.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark