KFT105 compacte vlakke opsteekreductor

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: KFT105 compacte vlakke opsteekreductor

De compacte vlakke opsteekreductor KFT105 is perfect voor toepassingen met beperkte inbouwruimte. De aandrijving kan, als opsteekuitvoering, o.a. worden gebruikt bij kleine transportbanden. De holle as van de reductor wordt direct op de trommelas van de transportband geplaatst en de elektromotor wordt onder de transportband gebouwd. De benodigde inbouwruimte is hierdoor zeer beperkt. De holle as van de reductor kan in 17 en 20 mm worden uitgevoerd.

Een ander voordeel is het hoge rendement van de aandrijving en het feit dat de tandwielkast leverbaar is in 1-2 of 3 traps uitvoering met overbrengverhoudingen van 44/1 tot 929 voor zeer lage snelheden. De aandrijving is zeer geschikt voor toepassingen met hoge schakelfrequenties (starten/stoppen) of continu keren van draairichting.

Geschreven door

Transtecno B.V.

Transtecno is een internationaal georganiseerde technische handelsmaatschappij op het gebied van aandrijftechniek en vermogenselektronica met exclusieve leveranciers in Italië en Duitsland. Transtecno maakt deel uit van de wereldwijd opererende Transtecno... Lees meer