KWx breidt uit met netwerktesters van IDEAL Networks

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: KWx breidt uit met netwerktesters van IDEAL Networks

Het uitvoeren van een inspectie of test bij oplevering van een technische installatie wordt steeds meer gemeengoed. Vanuit een opdrachtgeven gezien biedt dit een garantie dat werkzaamheden correct zijn uitgevoerd. De installateur kan door middel van inspectie aantonen dat op dat moment de installatie aan alle eisen voldeed. Ook worden fouten in installaties en daaraan gerelateerde faalkosten voorkomen.

KWx is actief op vele gebieden van test- en meetinstrumenten met producten én kennis. Van oudsher levert KWx meetinstrumenten voor elektrotechnische toepassingen van merken als Gossen Metrawatt, Chauvin Arnoux en Metrel. Mede door de overname van RATO is KWx de grootse in de Benelux op het gebied van warmtebeeldcamera’s van wereldmarkleider FLIR. Maar bijvoorbeeld ook in inspectie door middel van ultrasoon technieken heeft KWx een vooraanstaande positie. Deze techniek voor niet destructief onderzoek (producten van General Electric) wordt ingezet bij onderzoek van bijvoorbeeld lasverbindingen en composiet materialen. KWx heeft in Oud-Beijerland een eigen merk onafhankelijk kalibratie laboratorium.

Op het gebied van netwerktesters viel er in Nederland en België, tot op heden, weinig te kiezen. Slechts een enkel merk is actief op deze markt. Dit in tegenstelling tot de ons omringende landen, zoals Duitsland en Groot Brittannië, waar IDEAL Networks een bekend en gerespecteerd (top-2) merk is op het gebied van netwerk testers. Het is dan ook een mooie stap dat KWx de samenwerking aangaat met IDEAL Networks. De productrange reikt van simpele “netwerk multimeters” (wiremappers) tot certificeringstesters voor koper en glasvezel netwerken. De LanTEK II netwerk certificeringstester geniet bekendheid bij specialisten vanwege de prima prijs-kwaliteit verhouding.

KWx is per begin 2015 aangesteld als master distributeur voor de Benelux. De producten zijn leverbaar via (elektro)technische groothandel en specialistische dealers.

IDEAL Networks is een onderdeel van IDEAL Industries. Het concern heeft meerdere activiteiten in technische producten en is sinds de oprichting in 1916 nog steeds een familiebedrijf. IDEAL Networks is mede ontstaan door de overname van onder andere Trend Communications en de Wavetek.

Geschreven door

KWx B.V.

KWx is specialist op het gebied van vermogenselektronica, explosieveilig installatiemateriaal en elektrotechnische meetinstrumenten. De laatste groep is opgesplitst in de onderdelen elektrotechnische meetinstrumenten, Niet Destructief Testen én een merk-onafhankelijke kalibratie... Lees meer