Leider op het gebied van innovatie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Leider op het gebied van innovatie

Endress+Hauser heeft met de Promass Q de Swiss Technology Award gewonnen in de categorie Innovatieleiders. Deze op Coriolis-krachten gebaseerde flowmeter, speciaal ontwikkeld voor toepassing in de olie-en gasindustrie en de voedingsmiddelenindustrie, werd geprezen om de uitmuntende meetnauwkeurigheid, ook onder lastige gebruiksomstandigheden. De prijs werd op donderdag 16 november jl. uitgereikt tijdens het Swiss Innovation Forum.

”Met de Promass Q zijn we erin geslaagd om geavanceerde technologie, innovatief ontwerp en superieure kwaliteit te combineren in één instrument. We zijn er trots op dat onze inspanningen beloond zijn met de Swiss Technology Award,” aldus dr. Martin Anklin, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Coriolis-instrumenten bij Endress+Hauser Flowtec in Reinach, het kenniscentrum voor flowtechnologie van het bedrijf.

Promass Q – een specialistisch instrument voor veeleisende toepassingen
Een hoge mate van meetnauwkeurigheid is uitermate belangrijk in vele industriële toepassingen. In het verleden was hiervoor echter een ideale omgeving met stabiele procesomstandigheden en homogene media in dezelfde fasetoestand vereist. Met de Promass Q garandeert Endress+Hauser ongeëvenaarde nauwkeurigheid bij het meten van massastroom, volumestroom en dichtheid, zelfs onder wisselende procesomstandigheden.

Met de Promass Q heeft Endress+Hauser een nieuwe manier gevonden om gasvormige media exact te meten. Dankzij de innovatieve Multi-Frequentie Technologie (MFT) voor Coriolis-flowmetingen kunnen meetfouten die worden veroorzaakt door gas dat in het medium is binnengedrongen en erin zit opgesloten, actief en in real-time worden gecompenseerd. Daarnaast kunnen met het geïntegreerde diagnosesysteem en Heartbeat Technology de sensoren, meetleiding en meetelektronica worden gecontroleerd terwijl het proces draait. Dit garandeert maximale product- en procesveiligheid.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Leider op het gebied van innovatie

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer