Lekdetectie volgens waterstofmethode met formeergas

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
146 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Lekdetectie volgens waterstofmethode met formeergas

De door Sensistor Technologies ontwikkelde waterstof lekdetectie methode is binnen de industrie een steeds meer standaard toegepaste methode geworden, vanwege o.a. de nauwkeurigheid, gebruiksvriendelijkheid ,snelheid en de lage kosten.

De kosten van de waterstofmethode bedraagt maar een fractie van bijvoorbeeld de heliummethode. Onze waterstofmethode is bijzonder geschikt voor lekdichtheidtesten en het lokaliseren van lekken voor tal van toepassingen. Vanzelfsprekend kunt u met de Sensistor apparatuur ook direct waterstofsystemen testen omdat hier al waterstof aanwezig is.

Voor het testen van afzonderlijke componenten maakt de waterstofmethode van Sensistor gebruik van het voordelige standaard gasmengsel (5% waterstof en 95% stikstof ofwel formeergas). Dit 100% veilige gasmengsel zorgt voor een milieuvriendelijk, niet giftig, onbrandbaar en corrosievrij testgas.

De waterstofmethode is zeer gevoelig en vindt lekken tot 1 x 10-7 mbarl/s.
Het gebruiksvriendelijke en robuuste lekzoekinstrument Inficon/Sensistor 9012 xrs of Inficon/Sensistor Sentrac is speciaal hiervoor ontwikkeld.
Het beschikt over een zeer breed meetbereik en is uiterst gevoelig ( meet vanaf 0,5 ppm H2). Een onnauwkeurige meting door detectie van andere gassen is uitgesloten. Door het ontbreken van bewegende delen, zoals ventielen en pompen is de lekdetector onderhoudsvrij.

Voordelen op een rij:
* Droog lektesten
* Kleinste lekkages worden gevonden
* Goedkoper dan heliumlektest
* Eenvoudig in gebruik
* Exacte leklocatie
* Geen kruisgevoeligheid

Enkele applicaties:
* Warmtewisselaars
* Producten
* Pijpleidingen (ook ondergronds)
* Aircosystemen
* Afsluiters

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Leak Control Benelux

Leak Control Benelux is een dynamische en toonaangevende organisatie op het gebied van lekdetectie. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van lekdetectie apparatuur gebaseerd op de traceergas methode.... Lees meer