Lubrafil VCA ** gecertificeerd

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Lubrafil VCA ** gecertificeerd

Lubrafil is al lange tijd VCA gecertificeerd. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om veilig te werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven (het uitvoeren van service en onderhoud) worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld.

Tot heden hadden wel altijd het VCA certificaat met een ster. Voldoende voor de service en onderhoudswerkzaamheden die onze eigen monteurs op locatie uit voeren. In het afgelopen jaar hebben wij gezien dat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn als we naast het onderhouden van al geïnstalleerde filters ook de aanpassingen en nieuwbouw van installatiedelen voor onze rekening nemen. Het ontzorgen van onze klant eigenlijk. Hij besteed een project in zijn geheel uit aan Lubrafil en heeft daarbij slechts een aanspreekpunt. Lubrafil huurt de benodigde vakdisciplines dan in als onderaannemer. Dit scheelt tijd, vereenvoudigd de communicatie en voorkomt misverstanden. Allemaal voordelen die vooral voor onze klant belangrijk zijn. Om andere bedrijven onder de verantwoordelijkheid van Lubrafil te mogen laten werken hebben we een VCA certificaat met 2 sterren nodig. Een gecompliceerder traject met meer aandachtspunten in de audit.

Begin dit jaar hebben wij intern het besluit genomen voor de 2 ster audit te gaan. Er is intern hard gewerkt om aan alle vereisten te voldoen en op 6 en 7 november was dan uiteindelijk de externe audit die door Tuv is uitgevoerd. We zijn met vlag en wimpel geslaagd dankzij een goede voorbereiding en de ruime ervaring binnen onze organisatie. Vanaf nu is Lubrafil dus VCA** gecertificeerd!!

Geschreven door

Lubrafil Filtration

Lubrafil levert een compleet pakket aan filtratie producten en diensten aan onshore, marine en offshore industrieën; van filterelementen tot volledige filters, inclusief installatie. We werken voor verschillende industrieën: olie &... Lees meer