Maag lanceert twin outlet Extrex pomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Maag lanceert twin outlet Extrex pomp

De invoering van processen zoals schuimproductie en co-extrusie om de productiekosten van buizen en profielen te verminderen, impliceert vaak het gebruik van verschillende matrijs constructies. Ingewikkelde constructies zoals deze vereisen heel hoge drukken en een constante doorstroming tijdens het extrusieproces. Maag erkent deze uitdaging en, mede door hun revolutionaire filosofie, introduceren zij de innovatieve Extrex® GPD twin pomp serie.

De Extrex® GPD serie is bijzonder omdat zij de mogelijkheid biedt om één enkele extruder te gebruiken die twee matrijzen voedt met een constante doorstroming. Dankzij de unieke combinatie van één enkele inlaat en twee uitlaten zal de extrusielijn met Maag’s nieuwste pomp in staat zijn om te werken met twee compleet verschillende matrijzen met verschillende doorstroomsnelheden en verschillende drukken om producten van hoge kwaliteit te produceren.

Financieel brengt de nieuwe Extrex® GPD serie de uitdaging van de extrusieprocessen naar een nieuw niveau. De pomp vermindert enerzijds de complexiteit terwijl hij anderzijds de investeringskosten verlaagt.

Een bedrijf dat een nieuwe investering overweegt, zal nu maar één extruder nodig hebben, uitgerust met Maag’s nieuwste GPD pomp om twee kleinere extruders te vervangen. Zij hebben elk hun eigen controleset, nodige plaats en operator. Deze pomp bezuinigt dus op kapitaaluitgave en op arbeidskosten.

Wat de productie betreft, vermindert de Extrex® GPD ook de mogelijke downtime bij operaties die met één enkele extruder functioneren en afwisselen tussen processen. De eerste positieve reacties doen ons nog meer geloven dat dit product een keerpunt zal zijn in het design van nieuwe extrusielijnen.

Suurmond BV is de officiële vertegenwoordiger van Maag Pump Systems AG in de Benelux. Neemt u contact met ons op voor aanvullende informatie.

Geschreven door

Suurmond BV

Suurmond ontwerpt, fabriceert en levert sinds 1974 duurzame en op maat gemaakte oplossingen voor de chemische, petrochemische, farmaceutische, polymeer producerende en polymeer verwerkende industrie. Met een portfolio van hoog kwalitatieve... Lees meer