Machinebeveiliging voor extreme omstandigheden

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Machinebeveiliging voor extreme omstandigheden

De samenwerking tussen veiligheidsschakelaar producent Fortress Interlocks en afschermingsproducent Troax heeft ervoor gezorgd dat er een modulair systeem is ontwikkeld voor toegangsoplossingen geschikt voor de meest zware industriële omstandigheden.

Om de ongekende robuustheid van deze combinatie aan te tonen hebben wij een impact test uitgevoerd. Hiervoor hebben wij een Troax strong fix deursysteem met 80×80 staanders voorzien van een Fortress Interlocks veiligheidsschakelaar uit de amGard Pro serie welke gemonteerd is d.m.v. standaard leverbare montageplaten.

De test is vervolgens uitgevoerd volgens de “pendulum test methode” (ISO 14120:2015 Annex C), waarbij een pendule van 100Kg de deur raakt op een hoogte van 1466mm boven het vloeroppervlakte. Door deze pendule vervolgens met de snelheid van 20 km/h in te laten slaan werd 1600 J aan energie bereikt.

Het resultaat is dat zowel het paneel, de staanders als de schakelaar de test hebben doorstaan. Het deurpaneel heeft hierbij de meeste energie geabsorbeerd en is uiteraard verbogen door de impact. De staanders en de Fortress Interlocks veiligheidsschakelaars zijn ook na deze test nog volledig operationeel en onbeschadigd.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Unique Safety Products / Lockout-Tagout-Shop.com

Unique Safety Products is de leverancier van kwalitatief hoogwaardige veiligheidssystemen voor de Nederlandse industrie. Onze producten zijn ontworpen voor jarenlang probleemloos gebruik onder de meest zware industriële omstandigheden. Providing Safety... Lees meer