Membraandroger Drypoint® M 4.0

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Membraandroger Drypoint® M 4.0

Jaren geleden introduceerde Beko Technologies, fabrikant van persluchtbehandeling, een perslucht droger op de markt, de Drypoint® M Plus.

Deze bijzondere droger bleek succesvol omdat hij geen elektrische aansluiting nodig had, zuinig was, en een lagedruk dauwpunt van -40°C of soms zelfs lager kan bereiken.

Om tegemoet te komen aan de vraag naar drogers waarbij een specifiek dauwpunt kan worden ingesteld, heeft Jan Slatman, Global Account Manager voor Beko Technologies bv en een fervent en ervaren technicus, aan de droger een intelligente elektrische klep toegevoegd.
Door deze klep is de droger in staat is om onafhankelijk inlaatcondities te analyseren en de droging daarop aan te passen, terwijl dauwpunt stabiel blijft; een belangrijke voorwaarde voor veel gebruikers.

Kleinschalige tests in de Benelux-workshop leverden resultaten die genoeg waren om de verdere ontwikkeling door de R & D-afdeling in het Duitse hoofdkwartier te rechtvaardigen. Daar werden een aantal prototypes geproduceerd voor proeven op verschillende locaties in Nederland. De drogers werden blootgesteld aan zware testcondities en de resultaten overtroffen de verwachtingen.

Zo was de Drypoint® M eco intelligente membraandroger geboren. In deze verbeterde versie zijn de nadelen van de huidige droger overwonnen door vermindering van spoellucht. Tevens wordt constant het dauwpunt bepaald, terwijl de gegevens on-line kunnen worden beheerd met behulp van de Metpoint® BDL datalogger. Zo heeft elke gebruiker een droger die precies doet wat hij moet doen, zonder overschrijding van die eisen.

Beko Technologies heeft met deze ontwikkeling een grote stap gezet. Veel industrieën, waaronder de bulk en vaste stoffen industrie, hebben bevestigd dat deze droger antwoord is op een bestaande vraag.

Geschreven door

Beko Technologies BV

Weet u wanneer u een persluchtfilter moet vervangen? Weet u wanneer u perslucht verliest door een slecht werkende aftap? Weet u hoe droog uw perslucht is? Nee? Dan willen wij... Lees meer