Met Aproco 30 tot 40% energie besparen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Met Aproco 30 tot 40% energie besparen

Er verandert niets aan het productieproces, er vindt alleen een optimalisatie van het energieverbruik plaats. Bij een full continue toepassing bespaart de gebruiker, met o.a. de nieuwe software, op één enkele elektromotor van 75kW al meer dan 12.800,- euro per jaar aan stroomkosten. Daarbij komen nog eens de extra besparingen, zie onderstaande voordelen. Onvoorstelbaar veel geld wordt nu dus onnodig verspild.

Voordelen
Forse besparing op de elektriciteitskosten. En de besparingen blijven doorgaan, jaar na jaar.
Afname van slijtage aan de apparatuur, betekent minder kosten.
Minder maintenance benodigd.
Minder energieverbruik, dit is tevens beter voor het milieu (bonus voordeel: positieve corporate PR / Public affairs).
Meer nauwkeurige procescontrole.
Direct inzicht in de huidige effectiviteit van de motoren (ouderdom zorgt voor verminderde effectiviteit / retrofit). Hogere betrouwbaarheid door minder ongewenst stilvallen.
Soms zelfs een verbetering van het eindproduct. Versterkte concurrentiepositie.

Motoren kunnen nog steeds uitgewisseld worden (iets groter of kleiner).

De vier mogelijke keuzes

Pre-audit
Verkenning van de besparingsmogelijkheden binnen het bedrijf, inclusief rapportage.

Audit
Nauwkeurige vaststelling waar en hoeveel energiebesparing kan worden gerealiseerd. Vanzelfsprekend voorzien van een uitgebreide rapportage.

(Pre-) Audit en de inbedrijfstelling met de nieuwe software en apparatuur van de opdrachtgever zelf (wel zelf investeren, de investering verdient zichzelf echter zeer snel terug d.m.v. de besparingen).

Turn-key oplossing: (Pre-) Audit en de inbedrijfstelling met de door het adviserende bedrijf geadviseerde apparatuur en software. De opdrachtgever heeft direct het voordeel van de energiebesparingopbrengsten en men blijft vanzelfsprekend zelf de baas van het proces. De opdrachtgever profiteert na installatie ook van benoemde voordelen.

Aproco gebruikt o.a.: ABB, Obeki, UMEB en Baldor elektromotoren.

Geschreven door

Aproco BV - Aandrijftechniek

– Bei Sensors (Ideacod) Encoders & Draw Wires. Heavy Duty maatwerk voor industriële automatisering en maritieme toepassingen. – Proconect Connectoren – BALDOR-RELIANCE industriële elektromotoren, CSA / UL listed voor de... Lees meer