Mourik innovatie: de Lift-Lock voor betonplaten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
31 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Mourik innovatie: de Lift-Lock voor betonplaten

Eindelijk een veilige en snelle manier voor het verplaatsen van betonplaten. Mourik Services introduceert zijn jongste innovatie: de Lift-Lock. Dit inventieve vacuüm-hijstoestel met mechanische valbeveiliging voorkomt dat een stelconplaat bij het hijsen of verplaatsen onverwacht loskomt. Een reëel veiligheidsrisico, bijvoorbeeld in de industrie.

De Mourik Lift-Lock-technologie is met succes getest bij opdrachtgevers in de petrochemische industrie. Een van de grote voordelen bleek te zijn dat de bediening van het vacuüm-hijstoestel volledig vanuit de kraancabine plaatsvindt. Hierdoor is er geen noodzaak in de buurt van de plaat te komen, bijvoorbeeld om de plaat te begeleiden. Het risico zich in de line of fire te begeven is hiermee nagenoeg uitgesloten. Een stelconplaat die onverwacht breekt en valt, kan bovendien schade veroorzaken aan installaties, pijpentracés of wegen. Met zijn mechanische valbeveiliging voorkomt de Lift-Lock dit risico. Ook het verplaatsen van oudere platen met scheurvorming kan met deze nieuwe methode snel en veilig gebeuren. Door een inventief opklapmechanisme kunnen de betonplaten snel en nauwkeurig tegen elkaar worden gelegd.

Watch article videoicon.arrow--dark

Geschreven door

Mourik Industry

Mechanisch, cleaning, civiel en catalyst-werk, maar ook maatwerk processystemen en onderhoud: Mourik is uw multidisciplinaire aannemer in de industrie. Al meer dan 50 jaar werken we wereldwijd onder andere aan... Lees meer