Multifunctionele paneelmeter NEMO D4-Le

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Multifunctionele paneelmeter NEMO D4-Le

Het inbouwen van energieregistratie in bestaande installaties is vaak niet eenvoudig. Vooral het inbouwen van stroomtransformatoren is een lastige klus omdat de kabels moeten worden onderbroken om stroomtransformatoren te plaatsen. Daarnaast: de ruimte in verdeelinrichtingen is vaak beperkt.

Speciaal voor deze ‘retrofit’ toepassing biedt KWx de NEMO D4-Le met drie flexibele Rogowski stroomsensoren.

De multifunctionele NEMO D4-Le meet stromen, spanningen, vermogens en energie. Daarnaast worden bijvoorbeeld ook de totale harmonische vervorming (THD), de Power Factor en de frequentie gemeten. Naar keuze is een versie met RS485 Modbus of BACNET communicatie leverbaar.

De stroomsensoren meten in het gebied van 20 tot 5000 ampère en zijn in lengtes van 80, 142 en 190 mm leverbaar. De combinatie van universeel DIN-rail meetinstrument met drie spoelen wordt als een set geleverd.

Een andere mogelijkheid is er in front inbouw: de NEMO 96 HDLe. Ook deze universele paneelmeter kan geleverd worden in een set met Rogowski sensoren. Via optionele plug-in modules kan gecommuniceerd worden via Profibus, LonWorks, RS485, M-bus, BACNET en Ethernet.

Geschreven door

KWx B.V.

KWx is specialist op het gebied van vermogenselektronica, explosieveilig installatiemateriaal en elektrotechnische meetinstrumenten. De laatste groep is opgesplitst in de onderdelen elektrotechnische meetinstrumenten, Niet Destructief Testen én een merk-onafhankelijke kalibratie... Lees meer