Nieuw bij ERIKS: isolatiekoppelingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
46 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuw bij ERIKS: isolatiekoppelingen

Nieuw in het leveringsprogramma van ERIKS zijn isolatiekoppelingen, beter bekend als monolithic insulation joints of monoblocks. Deze metalen pijpstukken worden gebruikt voor kathodische bescherming in lage- en met name hogedruk pijpleidingen en systemen. De statische afdichtingen zijn volledig geïntegreerd in deze joints, waardoor uitsluitend het gehele pijpstuk tussen een leidingdeel gelast behoeft te worden. Er is geen flensconnectie met bouten meer nodig, waardoor een zeer hoogwaardige en betrouwbare afdichting (boltless systeem) ontstaat.

Toepassingen
Insulation joints worden toegepast in metalen pijpleidingen in de olie- en gasindustrie, op plekken waar hoge emissie-eisen worden gesteld en kathodische bescherming vereist is – zowel onshore als offshore. Denk bijvoorbeeld aan ‘riser pipes’ en ‘field tie-ins’. Doel is de ongewenste corrosie als gevolg van potentiaalverschillen tussen verschillende leidingsystemen en/of materialen te voorkomen. De producten worden ook toegepast in gas- en waterleidingwerk voor woningen en bedrijfsgebouwen. Het aansluitende leidingwerk van apparaten is veelal van andere materialen vervaardigd. De juiste kathodische isolatie kan ernstige vormen van corrosie voorkomen. Het toepassen van isolatiejoints kan veel kosten besparen, de duurzaamheid van leidingen sterk vergroten en, cruciaal: de veiligheid waarborgen.

Testen en afwerking
Uiteraard worden de producten te allen tijde beproefd en getest op elektrisch isolerende eigenschappen. Onze partner Alfa verzorgt ook aanvullende tests, zoals druk tot 1000 bar en buig- en torsietesten. De gebruikte metalen componenten worden voorzien van materiaalcertificaten volgens EN 10.204.3.1, maar op verzoek is 3.2 certificering ook mogelijk. Laswerk wordt standaard uitgevoerd volgens ASME IX. Ook aan aanvullende eisen inzake non-destructief testwerk, zoals magnetische deeltjes testen en ultrasoon onderzoek, kan worden voldaan.

Tot slot: de producten worden geleverd inclusief een standaard isolerende primer. Bovendien kunnen de items worden voorzien van verfsystemen overeenkomstig klantspecificaties.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuw bij ERIKS: isolatiekoppelingen

ERIKS Nederland

Wij zijn een industrieel dienstverlener met focus op procesverbeteringen, duurzaam produceren, kostenreductie, engineering, service & onderhoud, aangevuld met uitgebreide supply chain oplossingen. Maatwerk voor elke industriële afnemer. Lees meer