Nieuw direct bediend proportioneel regelventiel van Parker

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuw direct bediend proportioneel regelventiel van Parker

De nieuwe serie D1FC/D3FC direct werkende proportioneel regelventielen van Parker bieden een volledig geïntegreerd positie feedback systeem en digitale onboard elektronica

Parker Hannifin, wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën, breidt haar assortiment van direct werkende hydraulische proportionele regelventielen uit met de innovatieve D1FC/D3FC serie. Twee grote voordelen zijn de digitale besturingselektronica en een positie feedback systeem welke uniek zijn in deze vermogensklasse en volledig geïntegreerd zijn in het ventiel. De compacte ventielen maken zeer nauwkeurige controle mogelijk in veeleisende toepassingen, waaronder in de staalindustrie, machinebouw en spuitgietmachines.

Parker ’s nieuwe, zeer dynamische direct werkende ventiel serie met hoge doorlaat is gepositioneerd tussen de D1FB/D3FB serie en de D1FP/D3FP high performance ventielen. De belangrijkste innovatie voor de D1FC(NG6) en de D3FC (NG10) is het positief terugkoppelsysteem dat in tegenstelling tot vergelijkbare ventielen volledig is geïntegreerd is in de behuizing. Directe koppeling van de sensor aan de plunjer maakt een nauwkeurige regeling van de plunjerpositie mogelijk.

Het moderne ontwerp heeft zeer compacte afmetingen, wat betekent dat de D1FC en D3FC door de geïntegreerde positiesensor behoren tot de proportionele ventielen met de kortste lengte in de markt. De geïntegreerde positie sensor met in de behuizing geïntegreerde bekabeling elimineert de noodzaak voor gevoelige bekabeling buiten langs het ventiel en verhoogt de betrouwbaarheid tegen storingen en foutief aansluiten.

Met behulp van digitale elektronica zijn de D1FC en D3FC ventielen flexibel in te stellen en kunnen ze worden aangepast voor alle soorten toepassingen. Voor een comfortabele en gemakkelijke instelling van parameters via uw PC is een nieuwe update van Parker’s Pro PxD software beschikbaar. Deze kunt u gratis downloaden via de onderstaande link .

De D1FC/D3FC series zijn ook leverbaar met EtherCAT interface.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Parker Hannifin B.V.

Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving, besturing en procesbeheersing. Parker levert producten in negen technologiën:... Lees meer