Nieuwe druksensor Jumo midas h20 HP

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe druksensor Jumo midas h20 HP

Meettechniek in mobiele hydrauliek stelt bijzondere eisen aan de meetapparatuur. Met de MIDAS H20 HP presenteert JUMO een druksensor, die speciaal voor toepassing in de land- en bosbouw machines, bouwmachines of spuitgiet installaties ontwikkeld is.

De MIDAS H20 HP beschikt over de ECE-keur voor gebruik op de openbare weg en is verkrijgbaar in beschermklassen tot IP 69K. De extreme vibratie- en schokbestendigheid te samen met de hoge isolatiespanning van AC 500 V staat garant voor een betrouwbare werking ook onder zware omstandigheden. De MIDAS H20 HP is leverbaar in verschillende meet bereiken van 100 tot 1.000 bar relatiefdruk en voor medium temperaturen van -40 tot +125 °C.

Door de compacte bouwvorm vanaf 35 mm lengte en het robuuste design is de Jumo midas h20 HP flexibel inzetbaar. Een bewezen dunne film sensor garandeert een uitstekende langdurige stabiliteit en een hoge nauwkeurigheid, zelfs bij wisselende temperatuur omstandigheden. De gelaste sensoriek en de hoge breukvastheid maken de druksensor bestendig tegen drukpieken en voorkomen uitstroom van olie of andere meetmedia aan de gebruikerszijde. De uitstekende kwaliteit van het signaal maakt inzet bij snel veranderende druk bereiken mogelijk, zonder in te leveren op het prestatievermogen.

De Jumo midas h20 HP is verkrijgbaar met marktconforme aansluitvarianten zoals M12, Deutsch DT, MetriPack of AMP. Het gelaste meetsysteem en het gebruik van roestvast staal garanderen betrouwbare inzet in uiteenlopende toepassingen. Afhankelijk van de toepassing is het mogelijk door de fabriek het begin- en eindwaarde signaal te begrenzen. Zo wordt bijvoorbeeld verhinderd, dat de besturing bij kortstondige stroompieken of bij overdruk op storing schakelt.

Geschreven door

Jumo Meet- en Regeltechniek BV

JUMO Meet- en Regeltechniek B.V. Fabricage van- en handel in meet- en regelapparatuur en met een eigen productie van temperatuursensoren. Apparatuur wordt volgens klantenspecificatie geassembleerd. JUMO: uiterst flexibel betreffende uitvoering... Lees meer