Nieuwe druktransmitters in de Sitrans-serie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe druktransmitters in de Sitrans-serie

Siemens breidt de Sitrans P-serie in haar portfolio van druktransmitters uit. Met de nieuw ontwikkelde Sitrans P310 en P410 in het Basic- en Advanced-segment en de beproefde Sitrans P500 in het Premium-segment biedt Siemens nu de juiste apparaatklasse voor elke denkbare meetbehoefte. De beproefde Sitrans P ds iii is ook technisch geïnnoveerd. Dankzij de nieuwe ontwikkelingen worden binnen het hele scala van druktransmitters metingen met nog meer precisie uitgevoerd.

De Sitrans-serie biedt met haar complete aanbod apparaatklassen, van de Basic P310 en de Advanced Sitrans P410 tot aan de beproefde Premium Sitrans P500, een precisieproduct voor elke denkbare meetbehoefte. De P310-druktransmitter biedt een meetnauwkeurigheid van 0,075 procent, wat hem ideaal maakt voor toepassingen op gebieden als watertoevoer en -afvoer.

De Sitrans P410 is met zijn extreme meetnauwkeurigheid van 0,04 procent in combinatie met een meetflens, vooral geschikt voor flow-metingen die bij het vullen en legen van gasopslagtanks nodig zijn. Hetzelfde geldt voor drukmetingen van procesgassen of -vloeistoffen in lage- en hogedruk¬toepassingen tot 700 bar. De Sitrans P500 maakt de Sitrans P-serie in het Premium-segment compleet, met standaardmeetbereiken van 50 mbar tot 32 bar. Wat betreft prestaties, precisie, langdurige stabiliteit en diagnose-mogelijkheden voldoet de drukverschiltransmitter aan de zwaarste eisen. Met een reactietijd van 88 ms en een bedrijfstemperatuurbereik van -49°C tot +125°C is de Sitrans P500 ideaal voor de ultra-preciese meting van drukverschillen, vulniveau en doorstroomsnelheid.

Nog steeds verkrijgbaar is de beproefde Sitrans P ds iii. Dit product uit het Advanced-segment is geïnnoveerd met Premium-sensortechnologie, wat zowel de basisnauwkeurigheid als het temperatuurbereik ten goede komt en de meetafwijking optimaliseert tot 0,065 procent bij een turndown van 1:1 tot 5:1. Hierdoor kan de efficiëntie van installaties bij uitvoering van processen, zoals bijvoorbeeld vulniveaumeting, verder worden verbeterd, omdat door de nieuwe technologie de uitschakellimieten voor tankvulniveaus beter worden benut. Deze verbeteringen en het grotere relatieve-drukbereik, dat is uitgebreid met een 250 mbar-cel, maken dit de best presterende transmitter voor rookgasmetingen in energiecentrales en verbrandingsinstallaties.

Alle apparaatseries zijn eenvoudig te bedienen via slechts drie drukknoppen en bieden een langdurige stabiliteit van 0,125 procent over een periode van vijf jaar. Dit maakt langere kalibratie-intervallen en minder onderhoud mogelijk, met navenante kostenbesparingen. Bovendien zijn alle apparaten gecertificeerd volgens SIL 2/3 en beschikken ze over de gangbare ex-zone-certificeringen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark