Nieuwe externe gesloten antenne voor Sitrans LR250

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe externe gesloten antenne voor Sitrans LR250

Siemens heeft een nieuwe hygiënische externe antenne met een meetbereik tot 20 meter geïntroduceerd voor de radar-niveautransmitter Sitrans LR250. De nieuwe antenne is voorzien van TFM 1600 PTFE lensmateriaal, dat is goedgekeurd voor FDA- en USP-klasse VI, en gecertificeerd door 3-A en EHEDG voor gebruik in hygiënische toepassingen. Ook beschikt de antenne over 17 standaardaansluitingen voor hygiënische processen, zoals die voorkomen in o.a. de voedsel- en genotmiddelenindustrie en farmaceutische industrie.

Het voordeel van deze antenne voor de gebruiker: minimaal onderhoud en eenvoudig schoon te maken, omdat de verzonken lensantenne tijdens de zogenaamde ’clean-in-place’(CIP)-reinigingscycli niet hoeft te worden gedemonteerd. De tweeaderige, contactloze 25 Ghz-radar-niveautransmitter is ontworpen voor de continue bewaking van vloeistoffen en slurries in opslag en -procestanks. De Sitrans LR250 is per direct verkrijgbaar.

De Sitrans LR250 is leverbaar met Hart-, Profibus PA- of Foundation Fieldbus-protocollen. Dankzij de grafische quick start wizard is de Sitrans LR250 binnen enkele minuten gereed voor gebruik. Met de draagbare infrarood-programmeereenheid kan de antenne ter plekke worden geconfigureerd. De complete functiediagnose voldoet aan NAMUR NE 43. De Sitrans LR250 beschikt bovendien over een SIL 2-goedkeuring, waardoor de transmitter ook goedgekeurd is voor gebruik in Safety Instrumented Systems (SIS).

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark