Nieuwe generatie industriële transporttechnologie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe generatie industriële transporttechnologie

De nieuwe industriële transporttechnologie van B&R is gebaseerd op 14 jaar praktijkervaring en biedt bewezen betrouwbaarheid, die noodzakelijk is voor de huidige 24/7 productieomgevingen. Het systeem vergt weinig onderhoud en is ontworpen voor extreem lage MTTR tijden en zorgt hierdoor voor maximale uptime. Segmenten en sledes kunnen eenvoudig verwisseld worden waarbij het niet nodig is om de baan te demonteren.

Schaalbaarheid en naadloze robotintegratie
In het tijdperk van slim produceren is de integratie van automatiserings- en IT-systemen niet langer een optie maar een absoluut vereiste. Snelle reactietijden, real-time synchronisatie van alle soorten servo-assen waaronder CNC- en robotsystemen, garanderen een hoge beschikbaarheid en kwalitatief hoogwaardige eindproducten. Het transportsysteem van B&R is gebaseerd op een gedecentraliseerde architectuur waardoor omvangrijke baanlengtes mogelijk zijn. Hierdoor is het systeem voor elke machine geschikt.

Samenwerking met ATS
B&R maakt gebruik van het SuperTrak lineaire transportsysteem dat ontwikkeld is door het Canadese bedrijf ATS Automation. Met deze samenwerking wil B&R het gebruik van deze veelbelovende technologie promoten. Doordat ATS al vele jaren praktische ervaring heeft met het implementeren van haar SuperTrak technologie is zij een perfecte aanvulling op de technologische expertise van B&R inzake van vermogenselektronica, motoren en software.

Geschreven door

B&R Industriële Automatisering BV

Van visie tot internationale concern De pioniersgeest van de oprichters Erwin Bernecker en Josef Rainer, samen met hun visie iets groots aan de automatiseringsbranche bij te dragen, vormt ook vandaag... Lees meer