Nieuwe grafische datalogger Jumo logoscreen 600

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe grafische datalogger Jumo logoscreen 600

De nieuwe Logoscreen 600 combineert JUMO’s jarenlange ervaring op het gebied van grafische dataloggers met een nieuw bedienings- en visualisatie-concept. Door het ICON-gebaseerd bediensysteem zijn in de meeste gevallen slechts drie “touch bewegingen” noodzakelijk om de gewenste gegevens te tonen.

De Jumo logoscreen 600 voor procesdataregistratie is in verschillende uitvoeringen leverbaar. Het basismodel is een uitvoering zonder meetingang, waarin 24 analoge en digitale proceswaarden ontvangen worden vanuit externe systemen in slave of master modus via een Ethernet interface met Modbus TCP of RS485 interface met modbus RTU. De topmodellen zijn uitvoeringen met drie of zes universele analoge ingangen, twee analoge uitgangen, 12 digitale ingangen en 12 individueel schakelende digitale in-/uitgangen. Het compacte design met een inbouwmaat van 119mm (incl. aansluitsteker) maakt inbouw in schakelkasten met weinig ruimte mogelijk.

De meetsignalen worden groepsgewijs met een configureerbare opslagcyclustijd van 125 milliseconden tot 32.000 seconden intern opgeslagen. De data kan via een USB stick of de Ethernet interface worden uitgelezen.

In de Jumo logoscreen 600 kunnen de aangesloten processignalen door algemene standaard visualisatieweergaven getoond worden. Bijvoorbeeld lijngrafieken (verticaal en horizontaal), bargraaf, tekst, afbeeldingen (numeriek) of als digitaal diagram. Aanvullend kan de gebruiker via het setup programma max. zes onafhankelijke procesbeelden conform individuele wens vormgeven.

Door de flexibele charge-opname worden belangrijke productiegegevens voor toekomstige verwerking van productieprocessen veilig geregistreerd en gearchiveerd. Het krachtige PCA 3000 PC-programma is beschikbaar voor de evaluatie van data, evenals het PCC communicatieprogramma wat beschikbaar is voor het automatisch binnenhalen van data.

Via het gebruiksvriendelijke setup programma kan de uiterst compacte grafische datalogger eenvoudig en betrouwbaar geconfigureerd en in gebruik genomen worden. De ingebouwde webserver aangesloten op een Ethernet netwerk maakt het mogelijk op afstand in te loggen via de internet browser.

Ter aanvulling, het monitoren van de Jumo logoscreen 600 is tevens mogelijk met de nieuwe JUMO device app.

Geschreven door

Jumo Meet- en Regeltechniek BV

JUMO Meet- en Regeltechniek B.V. Fabricage van- en handel in meet- en regelapparatuur en met een eigen productie van temperatuursensoren. Apparatuur wordt volgens klantenspecificatie geassembleerd. JUMO: uiterst flexibel betreffende uitvoering... Lees meer