Nieuwe Lockout/Tagout oplossingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe Lockout/Tagout oplossingen

De Lockout/Tagout-procedure die de veiligheid tijdens onderhoudswerkzaamheden vergroot, wordt stilaan de standaard in productiebedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Steeds meer wensen van klanten uit EMEA worden geïntegreerd in de nieuwste generatie lockout/tagout-oplossingen, zoals de transparante Twist and Secure™-beschermkap voor drukknoppen, het Perma-Mount™-vergrendelingssysteem voor kogelkranen, het Safelex™ universeel kabelvergrendelingssysteem en de Safety Redbox™.

Levensreddend bij onderhoudswerkzaamheden

Lockout/Tagout voorkomt letsels zoals breuken, snijwonden, amputaties, brandwonden en shocks. Het is een geplande veiligheidsprocedure voor onderhoudswerken waarbij de energietoevoer naar industriële machines geïsoleerd en onderbroken wordt met vergrendelingssystemen, hangsloten en sleutels.

Visuele controle

Op vraag van de auto-industrie heeft Brady zijn Twist and Secure™-beschermkappen voor drukknoppen uitgebreid. Net als de originele rode beschermkap, is de transparante Twist and Secure™-beschermkap een handig vergrendelingssysteem dat bovendien de AAN/UIT-status van de bedieningsknoppen duidelijk laat zien.

Flexibele draagbaarheid

Op vraag van de mijn- en staalindustrie biedt Brady de nieuwe Safety Redbox™ Group Lockout Box aan. Die kan op verschillende manieren verankerd worden terwijl zijn “quick release”-systeem toch een enorme flexibiliteit en draagbaarheid garandeert.

Sneller en juist vergrendelen

Het nieuwe Perma-Mount™-vergrendelingssysteem voor kogelkranen blijft permanent op zijn plaats zonder de werking van de machines te hinderen. Een vergrendelbaar haakmechanisme blokkeert de afsluiter van de kogelkraan in de gesloten stand voor de start van de onderhoudswerkzaamheden. Na het openen van het hangslot hoeft de onderhoudstechnicus enkel de haak los te maken van de afsluiter en kan de machine opnieuw starten.

Veelzijdige collectieve vergrendeling

Het Safelex™ universeel kabelvergrendelingssysteem maakt gebruik van een sterke stalen kabel en een hangslotbeugel om alle apparatuur te vergrendelen waarvoor geen specifiek vergrendelingssysteem beschikbaar is. De kabellengte varieert van 1 tot 5 meter. Nadat het apparaat vergrendeld is, kan de kabel worden aangespannen, maar niet losgemaakt. De vergrendeling kan verder worden uitgebreid door (maximaal 6) veiligheidssloten aan de hangslotbeugel te bevestigen.

Brady blijft bedrijven ondersteunen die lockout/tagout toepassen om de veiligheid bij onderhoudswerken te verhogen en de risico’s te verminderen. Contacteer ons voor meer informatie over de Lockout/Tagout Procedure Writing Services, de bekroonde veiligheidssoftware LINK360™ of het volledige gamma vergrendelingssystemen, hangsloten en sleutels!

Geschreven door

Logo van:Nieuwe Lockout/Tagout oplossingen

Brady

Wie eenmaal met BRADY gewerkt heeft, merkt dat de naam blijft kleven, net zoals haar labels. Want BRADY is de specialist op het vlak van labeling en identificatie. En dat... Lees meer