Nieuwe Sensistor Sentrac waterstof lekzoeker

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe Sensistor Sentrac waterstof lekzoeker

In de productie is de focus vaak gericht op kwaliteit. De behoefte hierbij is dat zowel micro lekkages als grote of zeer grote lekkages eenvoudig en snel gelokaliseerd kunnen worden. Probleem is dat men nooit van te voren weet hoe groot de lekkage is totdat het zichtbaar is. Dit zorgt ervoor dat een juiste lekdetector van groot belang is.
Om het eenvoudiger te maken heeft Inficon de Sensistor Sentrac lekdetector ontwikkeld. Uiteraard is de Sentrac voorzien van de unieke Sensistor sensor technologie (Selectief, gevoeligheid < 0,5 ppm, reactie < 1sec) en kan de Sentrac omgaan met zowel kleine als zeer grote lekkages. Lekzoeken is nog nooit zo eenvoudig geweest.
Op de ergonomische handprobe met verlichting is een OLED display geïntegreerd waarop direct de gekozen setting afgelezen kan worden. Setting kan zijn: Lek kwantificatie, alarmnivo, pinpointing help etc.
Het nieuwe heldere touchscreen display is zeer eenvoudig in gebruik zodat men makkelijk door het menu kan bladeren zonder gebruiksaanwijzing.
De Sentrac heeft zowel een USB uitgang voor communicatie met PC als een SD kaartlezer en serial poort aan de achterzijde . Communicatie met randapparatuur is hierdoor zeer eenvoudig (Plug and play).
Voordelen op een rij:
1.Multi lekdetector voor snel en veilig lekzoeken.
2.Zowel handmatig als geautomatiseerd (robot) te gebruiken.
3.Unieke combinatie van hoge gevoeligheid, selectiviteit, meetbereik en snelle recovertijd.
4.Mobiele uitvoering voor service applicaties zoals bv: Heat exchangers in de industrie
5.Breed inzetbaar: Automobiel industrie, Aerospace, Koelindustrie (AC) , Procesindustrie etc..

Geschreven door

Leak Control Benelux

Leak Control Benelux is een dynamische en toonaangevende organisatie op het gebied van lekdetectie. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van lekdetectie apparatuur gebaseerd op de traceergas methode.... Lees meer