Nieuwe serie dubbele lus – double loop – koppelingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe serie dubbele lus – double loop – koppelingen

Laten we een klassiek principe nemen, dat hebben de ontwikkelaars van ABP-Antriebstechnik GmbH gedacht door het creëren van een nieuwe dubbele lus koppelingen.

Voor de beste flexibiliteit gebruiken ze verbindingselementen gemaakt van polyurethaan. Dit is een betrouwbaar materiaal en wordt in vele toepassingen succesvol toegepast. Via deze verbindingselementen kunnen de koppelingen grote radiale, axiale en hoek afwijkingen aan.

Een ander positief effect is de uitstekende elektrische en thermische isolatie.
De naven zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal en hebben twee schroeven volgens DIN 916. De koppelingen kunnen worden gebruikt bij temperaturen van – 30 ° C tot + 80 ° C.

Er zijn vier verschillende totale lengten: 28 mm, 35 mm, 48 mm en 60 mm. Boringen worden geleverd tot 19 mm bij de grootste variant. De kleinste koppeling kan een mogelijke boring diameter van 10 mm hebben. Spiebanen en verschillende boring diameters zijn ook beschikbaar. De dubbele lus koppelingen zijn geschikt voor bijvoorbeeld aandrijvingen in de machinebouw en bij meettoepassingen bij b.v. roterende encoders en resolvers.

Geschreven door

Eltrex Motion

Eltrex Motion heeft jarenlange relaties met fabrikanten uit Europa, Israël, Amerika en het Verre Oosten welke actief zijn op het gebied van aandrijf- en positioneertechniek. Vanwege de groeiende complexiteit in... Lees meer