Nieuwe serie Timken lagers bij INDI.nl

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe serie Timken lagers bij INDI.nl

Het assortiment van INDI.nl is verder uitgebreid met een volledige serie metrische conische lagers van Timken. De nieuwe serie lagers nemen hoge radiale en eenzijdige axiale belastingen op en kunnen toegepast worden in onder andere wielassen, tandwielkasten, axiaalplunjerpompen, planeetaandrijvingen en achterbruggen.

Het ontstaan van Timken
Meer dan 100 jaar geleden, in 1899, is Timken opgericht door Henry Timken. Hij kwam erachter dat zware goederenwagons veel te lijden hadden bij het maken van scherpe bochten. Om dit probleem op te lossen ontwierp hij een kegellager die zowel radiale krachten als krachten in de bocht kon opvangen. Dit bood verschillende voordelen: de toepassing liep soepeler, kosten voor repareren en vervangen werden aanzienlijk minder en in sommige gevallen waren er minder ezels nodig om de kar te trekken. Ook bochten konden beter gemaakt worden. Henry Timken besefte dat dit lager in vele andere toepassingen de prestaties zou kunnen verbeteren. Samen met zijn zoons richtte hij Timken als bedrijf op.

De kwaliteit van Timken
Inmiddels is Timken uitgegroeid tot ontwikkelaar en producent van lagers, transmissies, tandwielkasten, kettingen etc. Timken is toonaangevend producent op het gebied van kegellagers en past steeds de diepe kennis van metalen, wrijving en vermogensoverdracht toe op onder andere hun lagers. Alles staat in het teken van het verbeteren van de betrouwbaarheid en efficiëntie van machines en apparaten.

Om kwaliteit en integriteit te kunnen waarborgen investeert Timken jaarlijks miljoenen dollars in onderzoek, ontwikkeling, opleidingen en het verbeteren van processen. Dit alles gebeurt om de kwaliteit van hun producten te waarborgen, ongeacht waar ter wereld het product gemaakt wordt.

Timken in ons assortiment
INDI.nl en Timken® bieden samen hoge kwaliteit conische lagers voor een breed scala industriële toepassingen. In 2013 is de bestaande serie lagerschalen en conische lagers in inchmaten uitgebreid tot meer dan 3.700 artikelen die beschikbaar zijn op de webshop. Nu heeft INDI.nl de metrische ISO-serie aan het assortiment toegevoegd. Door het toevoegen van deze serie kan INDI.nl u nu conische lagers van de hoogste kwaliteit bieden, of u nu kiest voor INA-FAG of Timken.

Geschreven door

INDI.nl

INDI is een webshop met technische onderdelen. We leveren onderdelen aan de gehele keten, van inkoper tot professionele eindgebruiker. We hebben een groot assortiment artikelen van A-merken in elke branche... Lees meer