Nieuwe veilige vergrendeling en veilige sluiting

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe veilige vergrendeling en veilige sluiting

Vanaf heden vormt PSENmlock een uitbreiding op het assortiment betrouwbare veiligheidsdeursystemen van Pilz. PSENmlock biedt betrouwbare veiligheidsdeurbewaking en veilig dichthouden voor bescherming van personen en processen tot de hoogste veiligheidscategorie Perfomance Level e in één apparaat. Dankzij de slanke maar toch robuuste constructie en de uitgebreide montagemogelijkheden kan PSENmlock flexibel worden ingezet en eenvoudig worden gemonteerd.

Veilige vergrendeling en veilige sluiting in één product met het nieuwe heksysteem PSENmlock.

Het nieuwe heksysteem PSENmlock biedt veilige vergrendeling en veilige sluiting in één product. Laatstgenoemde wordt mogelijk gemaakt door de tweekanaals-aansturing van de sluiting. Daardoor is de schakelaar met name geschikt voor machines met een gevaarlijke naloop, waarbij ook een veilige sluiting tot niveau Perfomance Level d of Perfomance Level e nodig is.

Gebruikersvriendelijke diagnose
Voor een goed afleesbare diagnose in ingebouwde toestand zitten er op drie kanten van de behuizing van de PSENmlock ledlampjes. De flexibel geplaatste actuator zorgt bovendien voor een hoge tolerantiecompensatie – ook als de poorten omlaag gaan.

Lange levensduur en energiezuinig
De robuustheid van de mechaniek en de behuizing zorgen voor een lange levensduur. De spanningsloze sluiting door middel van een bistabiele magneet vermindert het energieverbruik.

Voordelen in één oogopslag:
Hoogste veiligheidsniveau:
Veilige sluiting tot en met niveau Perfomance Level e
Veilige vergrendeling tot en met niveau PL e
Hoge sluitkracht van 7500 N
Goed afleesbare diagnose: Ledlampjes op 3 kanten van de behuizing
Compact formaat: onder meer geschikt voor alle 40 mm-profielconstructies
Lange levensduur: robuuste mechaniek en behuizing
Geen onbedoelde inschakeling van de sluiting dankzij geïntegreerde opstartblokkering
Flexibel geplaatste actuator: hoge tolerantiecompensatie – ook als de poorten omlaag gaan

Geschreven door

Pilz Nederland

Pilz is een toonaangevend, innovatief bedrijf in de industriële automatiseringstechniek. Pilz biedt wereldwijd klantgerichte oplossingen voor alle industriële branches. Hiertoe behoren innovatieve producten en een uitgebreid dienstenpakket op het gebied... Lees meer