Nieuwe WAGNER 2K SMART: volumemeting via slagmeter

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe WAGNER 2K SMART: volumemeting via slagmeter

De 2K SMART van WAGNER is een elektronisch bestuurd meng- en doseersysteem. Afhankelijk van het materiaal worden gewoonlijk slagmeters, tandwiel- of Coriolis-flowmeters gebruikt voor de stroomingsmeting, wat nodig is om een hoogwaardige afwerking te verzekeren.

Wat mengsystemen met automatische harderdoseercontrole betreft, biedt de markt hoofdzakelijk tandwiel- of massaflowmeters (Coriolis) aan. Deze blijken niet altijd ideaal, vooral als er gewerkt wordt met materialen met een hoge viscositeit die een hoog vastestofgehalte hebben. Dit komt omdat er meer slijtage is door het contact met het materiaal tijdens de stroomingsmeting. Bovendien moet het meetsysteem constant schoongemaakt worden. Daarom biedt WAGNER nu de slagmeter aan op het nieuwe 2K-SMART meer componenten mengsysteem. Deze slagmeterheeft al zijn waarde bewezen in het TwinControl meng- en doseersysteem. ”De slagmeter berekent de doorstroomsnelheid aan de hand van de pompslag. Dat betekent dat hij niet in contact komt met het materiaal. Daardoor wordt slijtage beperkt en zijn er minder schoonmaakkosten”, verklaart Carsten Ludwig, Senior Product Manager Liquid bij WAGNER.

Betaalbaar 3K-mengsysteem voor natlakken
De 2K SMART kan niet alleen als 2K-meng- en doseersysteem gebruikt worden, maar kan ook als 3K-meng- en doseersysteem geconfigureerd worden. Ook het derde component wordt automatisch toegevoegd en gedoseerd. Dat betekent bijvoorbeeld dat het materiaal automatisch verdund kan worden. ”Op die manier bespaart de gebruiker ongeveer een half uur per 30 liter verpakking. Dat is heel wat. Bovendien is het proces betrouwbaarder omdat er geen mengfouten zijn en er altijd exacte mengverhoudingen gebruikt worden”, zegt Carsten Ludwig.

In vergelijking met andere 3K-meng- en doseersystemen op de markt blinkt de 2K SMART uit door zijn uitstekende prijs-prestatieverhouding. ”Met de 2K-SMART bieden we een aantrekkelijk 2/3K-meng- en doseersysteem aan voor alledaagse natlak applicaties.”Het systeem wordt volledig gemonteerd geleverd”.

De 2K SMART kan voor verschillende toepassingen worden samengesteld. Zo is er bijvoorbeeld een versie beschikbaar voor het verwerken van zuurhardende laksystemen. Het systeem is ook geoptimaliseerd voor integratie met geautomatiseerde systemen. Met behulp van een online configurator kan WSB Finishing Equipment het meng- en doseersysteem optimaliseren om aan de behoeften van de klant te beantwoorden. Vervolgens wordt het volledig geassembleerd geleverd en kan het meteen in gebruik worden genomen. ”Onze apparatuur is ontworpen om de dingen zo eenvoudig mogelijk te maken voor onze klanten. Met de 2K SMART zijn we daar in alle opzichten in geslaagd”, zegt Carsten Ludwig.

Geschreven door

WSB Finishing Equipment B.V.

WSB Finishing Equipment biedt producten en diensten aan op het vlak van voorbehandeling – oppervlaktebehandeling, lijm- en kitapplicaties maar ook systemen voor het transporteren van vloeistoffen. Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg... Lees meer