Ontdek de Fabriek van de Toekomst

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Ontdek de Fabriek van de Toekomst

Helpt virtual reality om sneller een betere installatie te ontwikkelen? En geeft de slimme bulkwagenvuller straks zelf een seintje dat onderhoud nodig is? Ontdek de toekomst van de procesindustrie op Industrial Processing van 4 – 7 oktober in Jaarbeurs Utrecht. Hier tonen partners technologie waarmee bezoekers morgen hun eigen Fabriek van de Toekomst kunnen bouwen.

Innovatie gaat sneller dan ooit en heeft meer gevolgen voor de manier van werken dan tot nog toe. Partners van Industrial Processing zoals Machevo & Bulk Vereniging, kennis- en researchinstellingen én exposanten tonen in de Fabriek van de Toekomst aansprekende innovaties. Bezoekers ervaren live hoe je dankzij virtual reality onderhoud aan een installatie kunt trainen zonder dat één onderdeel ervan is gebouwd. Smart Industry zorgt er naderhand voor dat onderhoud voorspelbaar wordt. Sensoren in een bulkwagenvuller 4.0 houden zoveel zaken in de gaten, dat het slimme systeem weet wanneer onderhoud nodig is. De Fabriek van de Toekomst is energiezuinig. Dat komt niet alleen door het energieverbruik tot op systeemniveau te monitoren en inzicht te krijgen in waar de grootste besparingskansen liggen. Energiekosten dalen eveneens door op piekmomenten in de productie van groene stroom energie op te slaan en later als warmte terug te geven aan het proces.

De Fabriek van de Toekomst staat in hal 12. Deelnemers zijn Dinnissen Process Technology, Geveke, HuikesHoven, Jongia, Van Beek, Penko Engineering en VDL Industrial Products, Tetra Pak Processing Systems en Aerzen Nederland.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark