Opticon Benelux is dealer van Mini-Cam Ltd

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023

Sinds maart 2017 maakt Opticon Benelux Naarden B.V. officieel deel uit van het dealer netwerk van Mini-Cam Ltd.

Zowel voor advies aan klanten als ook voor eventuele reparaties zijn de medewerkers van Opticon getraind door Mini-Cam . Opticon beschikt over een ruim pakket aan demonstratie apparatuur in haar showroom te Naarden, zodat zij instaat zijn om (potentiële) afnemers volledig te informeren.
Opticon Benelux is al meer dan 25 jaar een full service verkooporganisatie van visuele inspectiesystemen voor de industrie en mag zich gerust specialist noemen.
Camera-inspectiesystemen, endoscopen, video-endoscopen en röntgensystemen worden bij Niet Destructief Onderzoek (NDO) toegepast in diverse industrieën.
Opticon is er trots op dat zij de camera-inspectiesystemen van Mini-Cam aan hun portfolio hebben mogen toevoegen. De veelzijdige en toch eenvoudig te bedienen systemen; SoloProPlus en Proteus stelt Opticon nog beter instaat om de markt van leiding- en tank-inspecties te bedienen.
Het duwcamera systeem, SoloProPlus, is leverbaar in 3 kabellengten en wordt geleverd met een voorwaartse kleurencamera of met een zwenk- en draaibare kleurencamera. Hierdoor kunnen zij-aansluitingen, wanden en (las)naden beter worden geïnspecteerd.

De kleurencamera’s zijn voorzien van heldere regelbare LED-verlichting.
Het Proteus systeem is voorzien van een kleurencamera met een zelfrijdende crawler. Er zijn verschillende crawlers leverbaar zodat hiermee leidinginspecties(gecentreerd) uitgevoerd kunnen worden in leidingen vanaf 90mm t/m 2000mm. De crawlers kunnen worden voorzien van een gemotoriseerde lift en achteruitkijk-camera zodat inspecties gemakkelijk en veiliger zijn uit te voeren. Het proteus systeem kan met verschillende kabellengten worden geleverd als inbouw systeem t.b.v. een voertuig of op een trolley zodat men het ook op plaatsen kan gebruiken die niet toegankelijk zijn voor voertuigen.

Voor zowel het SoloProPlus alsook het Proteus systeem geldt dat met behulp van de monitor/controle eenheid, beelden worden weergegeven en/of opgenomen. Opgenomen beelden kunnen eenvoudig worden gedeeld met collega’s of klanten.
Beide systemen zijn leverbaar voor gebruik in ATEX zone 2.

Geschreven door

Opticon Benelux Naarden BV

Opticon Benelux in Naarden heeft zich ontwikkeld tot dé specialist op het gebied van endoscopen en camera-inspectiesystemen voor de industrie. Camera-inspecties, endoscopie, videoscopie en röntgen wordt bij Niet Destructief Onderzoek... Lees meer