Permanente monitoring van olie in hydraulische systemen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Permanente monitoring van olie in hydraulische systemen

Hoge onderhoudskosten en kosten van productie uitval worden in veel gevallen veroorzaakt door de veroudering van hydraulische olie. De Fluid Property Sensor (FPS2000) is speciaal ontworpen voor mobiele hydraulische systemen waarbij het terugdringen van deze kosten kan worden gerealiseerd. Dit kan worden gerealiseerd door permanente bewaking van de kwaliteit van de olie, welke zowel betrouwbaar als kosten-efficiënt kan worden uitgevoerd.

Een verslechterde viscositeit veroorzaakt een verminderde smering met als gevolg verhoogde wrijving en temperatuur en uiteindelijk slijtage aan systeemcomponenten. Een stijgende aanwezigheid van slijtage-delen zoals ijzer (Fe) en koper (Cu) en ook water, versnellen katalytische processen, waardoor de kwaliteit van de olie verder afneemt. De toename van deze stoffen, beïnvloed echter ook de
di-elektrische constante. Zowel de viscositeit, temperatuur, di-elektrische constante en dichtheid worden via de FPS2000 continue zichtbaar gemaakt. De FPS2000 hoeft niet te worden gekalibreerd voor een basisreferentie en kan direct worden ingezet.
Tegen relatief lage kosten is men permanent op de hoogte van de kwaliteit van de hydraulische olie. De informatie kan via het CAN-J1939 protocol, in de besturing van de machine geïntegreerd worden om te gebruiken als signalering.

Dit maakt het eenvoudiger om preventief onderhoud in te plannen, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en helpt ongeplande productie stilstand tot een minimum te beperken.

Geschreven door

Parker Hannifin B.V.

Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving, besturing en procesbeheersing. Parker levert producten in negen technologiën:... Lees meer