PNOZmulti 2 nu geschikt voor 12 veilige uitbreidingsmodules

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: PNOZmulti 2 nu geschikt voor 12 veilige uitbreidingsmodules

Het basisapparaat van het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti 2 heeft uitbreiding gekregen: voortaan kunnen maximaal 12 veilige uitbreidingsmodules aan de rechterkant worden aangesloten, bovendien is er een nieuwe uitgangsmodule met 14 halfgeleideruitgangen voor standaardtoepassingen beschikbaar. Daardoor kunnen nu met PNOZmulti 2 grotere projecten eenvoudig en flexibel worden gerealiseerd en kunnen meerdere projecten parallel worden beheerd.

De uitbreidingsmodules maken een nauwkeurigere aanpassing van de besturingsopbouw aan de toepassing mogelijk. Dit maakt een grotere fijnkorreligheid van de opbouw mogelijk, omdat het aantal ingangs- en uitgangsmodules resp. Motion Monitoring-modules op basis van de toepassing kan worden gekozen, aangezien voor de opbouw geen ingangen en uitgangen op het basisapparaat PNOZ m B1 nodig zijn. Zo besparen gebruikers kosten, omdat ze alleen betalen voor de functies die ze daadwerkelijk nodig hebben. Bovendien kan met de softwaretool PNOZmulti Configurator de hardware eenvoudig worden geconfigureerd, waarbij tijdens de parametrering online hulp beschikbaar is. Zo besparen gebruikers niet alleen kosten maar ook tijd.

Module ook voor automatiseringsfuncties
Vanaf nu is er ook een standaard-uitgangsmodule voor automatiseringstoepassingen beschikbaar. Via 14 halfgeleideruitgangen kunnen functies zoals signaallampen of geluidssignalen worden beheerd. Ook kunnen hiermee de signalen van de veiligheidsbesturing worden doorgegeven aan de bedrijfsbesturing. Daartoe behoort bijvoorbeeld het melden van de toestand van noodstopknoppen of veiligheidshekken.

Sneller weten wat
Nieuw aan boord is de aansluiting op Modbus/TCP. Deze vindt rechtstreeks plaats via het basisapparaat PNOZ m B1. Gebruikers besparen zo op hardware en kunnen hiermee voortaan sneller communiceren. Bovendien biedt het basisapparaat PNOZ m B1 een comfortabele diagnose: deze wordt vergemakkelijkt door een verlicht display en duidelijke diagnoseteksten, die activeerbaar zijn middels de diagnoseoplossing PVIS van Pilz. Ook klantspecifieke teksten kunnen worden weergegeven, desgewenst in de taal van het betreffende land. Zo worden door een geoptimaliseerde diagnose korte stilstandtijden en daardoor een hogere installatiebeschikbaarheid gewaarborgd.

Geschreven door

Pilz Nederland

Pilz is een toonaangevend, innovatief bedrijf in de industriële automatiseringstechniek. Pilz biedt wereldwijd klantgerichte oplossingen voor alle industriële branches. Hiertoe behoren innovatieve producten en een uitgebreid dienstenpakket op het gebied... Lees meer