Regeneration Clamp beschermt uw motorcontroller power supply

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Regeneration Clamp beschermt uw motorcontroller power supply

DC, BLDC en stepper-motoren worden vaak toegepast in applicaties waarin de motor wordt ’voortgetrokken’ door belasting, massatraagheid of vallende beweging. Tijdens dit proces levert de motor vermogen terug aan de power supply.
Dit kan ook gebeuren tijdens grote gewenste deceleraties. Tijdens dit proces van ’regeneratie’ kan de motor makkelijk meer spanning aan de driver terugleveren, dan dat deze aankan.

Regeneratie energie onder controle
Meer geavanceerde servo amplifiers hebben de mogelijkheid deze verhoogde retourspanning van de motor terug te leiden naar de power supply, maar als die spanning niet wordt begrensd op een veilig niveau kan dit de amplifier beschadigen. In sommige gevallen kan een fikse condensator op de ingang de meeste spanningspieken wel opvangen, maar meestal is dit niet genoeg, zeker niet wanneer er een grote interne massa moet worden afgeremd in de applicatie.

Speciaal voor deze situaties biedt Moons’ een ’Regen Clamp’ aan die zowel te gebruiken is met de Moons drives als met vele andere drives. Met deze begrenzingsmodule kunnen meerdere motoren worden beveiligd tegen over-voltage. De Regen Clamp wordt tussen de power supply en de drive geplaatst, waar hij de spanning in de gaten en onder controle houdt zonder verdere instellingen.

Moons’ levert diverse versies voor medium en high power, allen voor een bereik van 24 tot 80 VDC. De modules zijn klein en compact, zodat ze een minimale impact hebben op het applicatie-design. Ze kunnen voor meer dan één drive worden ingezet en zijn zo ook prima geschikt als clamp module voor multi-assige systemen.

Geschreven door

Eltrex Motion

Eltrex Motion heeft jarenlange relaties met fabrikanten uit Europa, Israël, Amerika en het Verre Oosten welke actief zijn op het gebied van aandrijf- en positioneertechniek. Vanwege de groeiende complexiteit in... Lees meer