RGGOK flexibele kabeldoorvoering

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: RGGOK flexibele kabeldoorvoering

MCT Brattberg is al jaren toonaangevend als het gaat om waterdichte en brandvertragende kabeldoorvoeringen voor de industrie en offshore. Zo zijn er naast de vaste doorvoerframes, zoals RGB frames, ook opbouw frames voor in situaties waar de kabels al getrokken zijn zoals RGGOK.

Het RGGOK-frame is bedoeld voor toepassing in bestaande situaties. In essentie is het een opbouwframe, dat het bestaande doorvoer gat in een wand of vloer moet afdichten. Vaak is er bij bestaande situaties sprake van kabels, die niet mogen of kunnen worden verwijderd, terwijl er tegelijkertijd sprake is van een doorvoerpunt, dat onvoldoende waterdicht of brandvertragend is. Soms is daarnaast ook sprake van de noodzaak tot het bijvoegen van enkele kabels. Door het flexibele karakter van de MCT Brattberg doorvoeringen kan altijd een goede, waterdichte en brandvertragende doorvoering worden gecreëerd die aan de hoogste eisen voldoet.

Het RGGOK-frame is 120mm breed en is beschikbaar in vier hoogte-eenheden: van 100mm in stappen van 60mm oplopend tot 280mm interne hoogte. Daarnaast bestaan er meervoudige ramen, waarbij uitbreiding in horizontale richting mogelijk is.

Dankzij de inkepingen in het frame, valt de afdichting volledig in de RGGOK en is het niet nodig om een stukje uit de muur weg te kappen. De foutkans bij montage is daardoor aanzienlijk verlaagd.

Geschreven door

Theunissen Technical Trading BV

Theunissen Technical Trading BV (TTT) levert exclusieve producten voor de scheepvaart en offshore en is daarnaast onder meer actief in de infra, industrie en utiliteit. TTT beschikt over eigen service-... Lees meer