Roterende actuator ideaal voor indexering bij hoge snelheden

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Roterende actuator ideaal voor indexering bij hoge snelheden

Moog Animatics is breidt haar actuator productlijn uit met nieuwe, high-performance SmartMotor™-geïntegreerde ROT1 rotatieactuatoren, PSC/M6S riem-aangedreven lineaire actuatoren, en H-Bot/T-Bot riemsystemen.

De Moog Animatics ROT1 roterende actuator is een riem-aangedreven roterend overbrenging met lage speling en een hoge positionele nauwkeurigheid. Deze roterende actuatorproducten is ideaal voor indexering bij hoge snelheden evenals voor precisierotatie. Hij levert een turn-key, gemakkelijk te gebruiken oplossing voor alle roterende tafel toepassingen met gemiddelde tot hoge belastingen. Deze draaitafels zijn leverbaar met door-en-door gaten van 16 mm tot 100 mm, en met optioneel cleanroom-compliant vet. De ROT1 draaiaandrijving wordt geleverd met voorgemonteerde Moog Animatics SmartMotor™ naar keuze. Montage van de motor kan aan elk van beide zijden van de actuator voor een maximale flexibiliteit in design en montage.

De Moog Animatics PSC/M6S aandrijvingen zijn met riem-aangedreven lineaire systemen met geïntegreerde geleiders, lage speling en hoge rijsnelheden. Deze aandrijvingen zijn ideaal voor het verplaatsen van lichte ladingen met snelheden buiten het bereik van kogelomloop spindelactuatoren. De slag is van 150 mm tot 3000 mm in stappen van 50 mm ( andere lengtes zijn op speciaal verzoek verkrijgbaar ). De riem-aangedreven lineaire actuatoren worden met voorgemonteerde NEMA 23 of 34 SmartMotor™ naar keuze geleverd. Ook hier kan de montage van de motor aan elk van beide zijden van de actuator voor een maximale flexibiliteit in design en montage.

Moog Animatics H-Bot/ T-Bot riem-systemen gebruiken een nieuwe combinatie van riemactuatoren om een twee-assige beweging te bereiken. De motoren blijven staan, waardoor de noodzaak van dure kabelbanen en bijbehorende hoge flexibele kabels verdwijnt. De intelligentie in de SmartMotor™ vereenvoudigt motion applicaties, omdat de SmartMotor™ direct cartesiaanse coördinaten kan interpreteren en de transformaties on the fly kan uitvoeren, zodat u meteen de beweging en positionering krijgt die u nodig hebt. Net als de ROT 1 actuatoren, worden de H-Bot/T-Bot riemsystemen verscheept voorgemonteerde SmartMotor™ naar keuze.

Deze volledig geïntegreerde actuator producten resulteren in SmartMotor™ mogelijkheden, gebruiksgemak en de speed-to-market voor actuator-toepassingen. Ze zijn ontworpen voor nauwkeurige beweging, lange levensduur en een minimum aan onderhoud, waardoor ze een ideale oplossing zijn voor toepassingen in markten zoals material handling, packing, biomedisch, halfgeleiders, life sciences en nog veel meer.

Watch article videoicon.arrow--dark

Geschreven door

Eltrex Motion

Eltrex Motion heeft jarenlange relaties met fabrikanten uit Europa, Israël, Amerika en het Verre Oosten welke actief zijn op het gebied van aandrijf- en positioneertechniek. Vanwege de groeiende complexiteit in... Lees meer